Bilindiği üzere, 2011 KPSS Öğretmenlik sınavına giren adaylara yönelik olarak toplamda 11 bin kişilik öğretmen alımı yapılmıştı. Bakanlığa tahsis edilen 40 bin atama izninin önemli bir bölümü 2009 ve 2010 KPSS ye giren adayların tercihlerine açılmıştı. Milli Eğitim Bakanı Sayın Dinçer bugüne kadarki sorularda, net bir cevap vermemiş, "Sayın Çubukçu nun durumuna düşmek istemediğini" belirtmiştir. Ancak hayatları hakkında bir karar vermek isteyen adaylar, artık net bir cevap duymak istemektedir.
Sayın Bakanın, 28 Aralık 2011 tarihinde Anadolu Ajansına verdiği mülakat
Soru: 2012 yılında kaç öğretmen ataması yapılması planlanıyor? Bakan Dinçer: Bu konuda bilgim yok. Ben elimden gelen çabayı ortaya koyacağım. Geçtiğimiz yılda da öğretmenlerin mağdur olduğunu düşünüyoruz. Onu da telafi edebilir miyiz diye yoğun çaba sarf edeceğim. Ama elimizden ne geliyorsa, hükümet bu konuda bizim için neyi uygun görüyorsa onu yapmak için elimizde imkan olacak.
Öğretmen adaylarının isteği
Sayın Bakan bugüne kadar ara atama olup olmayacağı konusunda net bir şekilde konuşamamıştır. Kendisinin Bakanlığa atanması 7 aya yaklaşmaktadır. Artık bir plan var ise bu planlamanın yapılmış olması gerekmektedir.
Bir adayın cümleleriyle Sayın Bakana şu soruyu yöneltiyoruz:
"Ancak nedense bakandan şubat ataması hakkında net bir cevap gelmedi bir türlü, eş özrü de bitti. artık bir açıklama gelmesi gerekmez mi? Olacak ya da olmayacak dense de yeter, illa ki olsun demiyoruz. Ancak bir plan vardır ve onun öğretmen adayları ile paylaşılması gerek. bunun içinde yardmınıza ihtiyacımız var, ana sayfaya "öğretmenler şubat ataması haberini bekliyor" gibi duyurursanız çok seviniriz, teşekkürler"
İnternet |