ÜYE GİRİŞİ: Kullanıcı Adı: Şifre: Şifremi unuttum Beni Hatırla ?  Üye Ol
Canlı Maç Skorları | Forum | Haber Gönder | Künye | Iletisim | Sık Kullanılanlara Ekle | Açılış Sayfam Yap
  22 Mayıs 2012 Salı 16:08  Marsel İlhan bir üst tura yükseldi 11:12  Vizeyi G.Saray kaptı! Şampiyon dışarıda kaldı! 09:39  Voleybol’da play-off sistemine dönüş 09:37  3. Lig finalistleri belirlendi! 09:32  NBA de bugün ne oldu? (22 Mayıs) 21:40  Berat Çetinkaya Beşiktaş ta! 21:39  Anadolu Efes avantaj yakaladı 19:44  2012-ALES İlkbahar Dönemi soru kitapçığı ve cevapları 19:43  Rövanş da zafer de rekor da Nadal ın! 13:24  Potada dev kapışma
Manset Alti Haberleri
 Branşlar
Atletizm
Badminton
Basketbol
Cimnastik
Doğa Sporları
Futbol
Güreş
Hentbol
Masa Tenisi
Okçuluk
Su Sporları
Tenis
Voleybol
Yüzme
 Çok Okunanlar
 Sınıf öğretmenlerinden sonra branş öğretmeni de fazlalık olabilir
MEB, 15 bin 934 öğretmen atadı
Milli Eğitim Bakanlığı, 17 bin kadrolu öğretmen kadrosu için atama gerçekleştirdi.
Tarih: 2012-02-03
Saat: 13:38:28
Kategori: KPSS


86 bin 129 başvuru yapıldı, 79 bin 490 ı geçerli sayıldı. 2 alanda hiç başvuru olmadı 1066 kodro boş kaldı, 15 bin 934 öğretmen atadı. Sonuçlar Bakanlığın internet sitesinden açıklandı. Minimum puanları içeren sonuçlar daha sonra açıklanacak. Atanan öğretmenler, 6 Şubat Pazartesi günü işbaşı yapacak.


Binlerce öğretmen adayının sabırsızlıkla beklediği öğretmen atamaları, Milli Eğitim Bakanlığı Başöğretmen Salonu nda yapıldı.


SONUÇLAR İÇİN TIKLAYINIZ


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 15 bin 934 kadroya öğretmen atadı. Öğretmen atamaları dolayısıyla Bakanlığın Başöğretmen Salonu nda tören düzenlendi.


MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak, göreve yeni başlamasından dolayı heyecanlı olduğunu ifade etti. 30 ile 65 branşta 17 bin kadrolu öğretmen ataması yapılacağını belirten Çolak, bu illerin en çok ücretli öğretmenlerin görev yaptığı iller olduğunu, ücretli öğretmenlerin çalıştığı noktalar üzerinden alımın yapılacağını anlattı.


Bu atama için toplam 86 bin 129 başvurunun yapıldığını, ancak bu başvurulardan 79 bin 490 ının geçerli sayıldığını bildiren Çolak, “Yerleri belirlerken ücretli öğretmenlerin sayısını sınava girenlerin sayısıyla örtüştürdük. Bizim öngörümüz üzerinden 17 binin tamamına talipli öğretmen adayı arkadaşlarımız vardı, fakat 2 alanda hiç başvuru olmadı, 5 alanda da beklenenden daha az başvuru oldu” diye konuştu.


Milli Eğitim Bakanlığının 662 bin öğretmen ve 70 bin kişilik eğitim kurumu idarecisi olan bir aile olduğunu belirten Çolak, bu sayının atamayla daha da büyüyeceğini ifade etti.


Yapılacak kuranın arından öğretmenlerin 6 Şubat ta göreve başlayacaklarını bildiren Çolak, kuranın başlaması için salonda bulunan öğretmen adayları, yakınları ve basından 9 rakamdan oluşan kura numarası istedi.


Çolak, salonda bulunan bir öğretme adayının yakınını kürsüye çağırarak atamayı başlattı.


“Gemi Kaptanlığı” ile “Harita Tapu Kadastro”ya hiç başvuru olmadı


Salonda bulunanlar arasında ekranda atandıkları illeri ve okulları gören adaylar, sevinç çığlıkları attı ve mutluluklarını yakınlarına sarılarak paylaştılar.


Atanma sonuçlarını öğrenen bazı anne ve babalar da bu haberi çocuklarına telefonla arayarak verdi.


Atama sonucuna göre 17 bin kadroya 15 bin 934 öğretmen ataması yapıldı. Yetkililer boş kalan kontenjanların, “gemi kaptanlığı” ve “harita tapu kadastro” alanlarında hiç başvuru yapılmamış olmasından ve bazı branşlara yeterli başvuru yapılmamasından kaynaklandığını açıkladı.


En çok din kültürü ve ahlak bilgisi branşında yetersiz başvuru olduğunu belirten yetkililer, bu branş için 783 kontenjan ayrıldığı, atama için 466 başvuru yapıldığı ve bu alanda KPSS ye giren 3 bin 473 potansiyel kişinin olduğu bilgisini aktardı.


Atama sayesinde Türkiye genelindeki 53 bin ücretli öğretmen sayısının da azaltılmış olduğu belirtilerek, boş kalan bin 66 kontenjanın ise ağustos ayında yapılması planlanan atamalara ekleneceği kaydedildi.


Adaylar, sonuçlarını Milli Eğitim Bakanlığının internet sitesinden TC kimlik numaralarını girerek öğrenebilecek.


Memurlar


 





13:38:28
22 Mayis 2012
Arkadaşına Yolla Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum

       Tüm alanları doldurmanız gerekmektedir.
Günün Diğer Haber Başlıkları
    Marsel İlhan bir üst tura yükseldi
    Vizeyi G.Saray kaptı! Şampiyon dışarıda kaldı!
    Voleybol’da play-off sistemine dönüş
    3. Lig finalistleri belirlendi!
    NBA de bugün ne oldu? (22 Mayıs)
    Berat Çetinkaya Beşiktaş ta!
    Anadolu Efes avantaj yakaladı
    2012-ALES İlkbahar Dönemi soru kitapçığı ve cevapları
    Rövanş da zafer de rekor da Nadal ın!
    Potada dev kapışma
    NBA de bugün ne oldu? (21 Mayıs)
    Hükümetin memura zam teklifi belli oldu
    Sınıf öğretmenlerinden sonra branş öğretmeni de fazlalık olabilir
    Şampiyon Montpellier!
    Sharapova İtalya’da şampiyon
    Tayfur Havutçu ile yollar ayrıldı!
    Yamanlar Voleybolda Türkiye Şampiyonu Oldu
    Fenerbahçe, Hasan Ali için Kayseri yle anlaştı
    Aziz Yıldırım yeniden başkan
    Beşiktaş Milangaz öne geçti
    Chelsea şampiyon oldu, Fener e yaradı!
    NBA de bugün ne oldu? (20 Mayıs)
    Avrupa nın en büyüğü Chelsea
    Şangay’da Asafa Powell rüzgarı!
    Roma Master da Djokovic-Nadal finali
    Gaziantep BB, Beko Basketbol Ligi nde
    Masa tenisinde Fenerbahçe den tarihi başarı
    Çekiç atmada olimpiyat vizesi
    Kasımpaşa finale göz kırptı!
    Hükümet memur pazarlığında perde arkası

Forum | Etkinlik Paylaş | Spor Malzemeleri | Masaj | Spor Akademisi | spor avm | Spor Malzemeleri | spor malzemesi | spor ürünleri | Basketball Livescore | Spor malzemesi | Naili Moran Vakfı | Spor Malzemeleri | Spor Malzemeleri | RSS Kaynağı