ÜYE GİRİŞİ: Kullanıcı Adınız: Şifreniz: Şifremi unuttum Beni Hatırla ?  Üye Ol
ÖZEL HABER    SPOR    EĞİTİM    SEMİNER VE KURS    BEDEN EĞİTİMİ    SAĞLIK    OKUL SPORLARI    KPSS    VİDEOLAR
Ana Sayfa | Forum | Canlı Skorlar | BESYO | Haber Gönder | Künye | Spor ve Yaşam Dergisi | İletişim | Livescore
Manset Alti Haberleri
  FLAŞ HABER: EURO 2024 e aday şehirler belli oldu
Manset Alti Haberleri
Grip savar turşu 3 ciddi hastalık için de önleyici
Düşük tuzlu turşu tüketimi, astım, kanser, mide sorunları ve kansızlığın önlenmesinde etkili. Turşuyu özellikle sık hastalanan bağışıklık sistemi zayıf olan çocuklarınıza yedirin
Google+   Kategori: Sağlık
  Tarih: 18.12.2010
- Bu haber 91 kez okundu.

Uzman Diyetisyen Selahattin Dönmez in yazısı

Turşu, sebze ve meyvelerin belirli tuz konsantrasyonundaki salamuraları veya kendi öz suları içinde laktik asit bakterileri ile fermentasyona uğratılmalarıyla oluşan laktik asidin ve ortamdaki tuzun koruyucu etkisi sonucu uzun süre dayanıklılık kazanan bir üründür. Turşu üretimi çok eski tarihlere dayanmaktadır. M.Ö. 3. y.y.’da Çinli işçilerin Çin Seddi’nin yapımında fermente olmuş, asitli sebze karışımları tükettiğine dair kayıtlar bulunmaktadır.


KANSERİ BLOKE EDİYOR


Laktik asit fermentasyonuyla elde edilen turşular, kalın bağırsak başta olmak üzere insanlarda sağlığı koruyucu etkiye sahiptirler. Turşudaki enzimler barsaktaki maddeleri karsinojen yapılara dönüştürmekle görevlidir. Düzenli turşu yiyenler bu barsaktaki dengeyi olumlu yönde değiştirerek kanser yapıcı enzimlerin çalışmasını engellerler. Dolayısıyla söz konusu enzimlerin aktivitesinde azalma, antikarsinojenik etki oluşturur. Laktik asit bakterilerinin, bağışıklık sistemini güçlendirdiği, immunoglobulin A ve gama interferon üretimini desteklediği biliniyor. Bu durum insan vücudunun patojenlere karşı direncini ve bakterilerin antitümör aktivitesini artırıyor.


ASTIMA ÇÖZÜM


Fermente sebzeler, vitamin ve minerallerin önemli bir kaynağıdır. Fermentasyonla oluşan laktik asit, midedeki asit seviyesini düzenlemenin yanı sıra, protein ve demirin özümlenmesinde etkili oluyor. Düzenli olarak turşu tüketimi ile astım, cilt problemleri ve çocuklarda görülen bağışıklık sistemi sorunları arasında ters bir ilişki olduğunu öne süren araştırmalar mevcuttur. Öte yandan yüksek tansiyon ve buna bağlı kalp ve damar hastalıkları önemli ölüm nedenlerinin başında yer alıyor. Kalp hastalarında, kan basıncının yüksek olduğu durumlarda ve ödem gibi bozukluklarda tuz tüketiminin azaltılması gerek. Bu hastalıklardan korunmak için fazla tuzlu yememek lazım. Turşu, yüksek tuz içeriği nedeniyle kalp ve tansiyon hastaları için kaçınılması gereken besindir. Ancak düşük tuzlu turşu üretimi, turşunun yararlarından yoksun kalmamaya olanak sağlayabilir.

Star



21 Ekim 2017 Arkadaşına Yolla Yazıcıya Yolla
YORUMLAR

Adınız Soyadınız:  
E-postanız:   
Başlığınız:   
Yorumunuz:   
Lütfen kodu giriniz:   
     Tüm alanları doldurmanız gerekmektedir.
Facebook ile yorum yapınız.
Bunlar da ilginizi çekebilir
    EURO 2024 e aday şehirler belli oldu
    Antalya, 2. galibiyetini Paşa dan aldı!
    Aytemiz Alanyaspor puanı 90 da kurtardı!
    Salah haftanın futbolcusu seçildi
    Voleybolda haftanın programı
    Futbolda haftanın programı
    Yeşim Bostan finalde
    Boksta Avrupa Şampiyonası heyecanı
    Nevriye Yılmaz a büyük onur
    Formula 1 de sıradaki durak ABD
    Basketbolda haftanın programı
    Kerem Demirbay a tepki!
    Paraları ödenmeyen hakemlerden eylem kararı
    Fenerbahçe son çeyrekte yıkıldı
    Başakşehir ikinci yarıda yıkıldı
    Bilal Çiloğlu ndan gümüş madalya
    Beşiktaş, Olympiakos tan fark yedi
    Atiker Konyaspor a evinde soğuk duş!
    UEFA Avrupa Ligi toplu sonuçlar
    Jones ve Taylor haftanın takımında

Reklamlar: Çorum Voleybol | Etkinlik Paylaş | Masaj | Spor Akademisi | Spor Malzemeleri
KURUMSAL KATEGORİLER SOSYAL
Künye Spor Eğitim Seminer ve Kurs Facebook
Reklam Gündem Beden Eğitimi Sağlık Twitter
İletişim Teknoloji Özel Haber Okul Sporları İnstagram
KPSS Spor ve Yaşam Dergisi Videolar RSS
Copyright © 2006 Tüm Hakları Saklıdır