ÜYE GİRİŞİ: Kullanıcı Adınız: Şifreniz: Şifremi unuttum Beni Hatırla ?  Üye Ol
ÖZEL HABER    SPOR    EĞİTİM    SEMİNER VE KURS    BEDEN EĞİTİMİ    SAĞLIK    OKUL SPORLARI    KPSS    VİDEOLAR
Ana Sayfa | Forum | Canlı Skorlar | BESYO | Haber Gönder | Künye | Spor ve Yaşam Dergisi | İletişim | Livescore
Manset Alti Haberleri
  FLAŞ HABER: U17 Milliler, Ermenistan a fark attı
Manset Alti Haberleri
Bu meyve ve sebzeler şifa kaynağı
Bazı meyve ve sebzelerin, kanser ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu olduğu belirtiliyor.
Google+   Kategori: Sağlık
  Tarih: 10.06.2012
- Bu haber 89 kez okundu.

Hacettepe Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Zehra Büyüktuncer Demirel, Dünya Sağlık Örgütü başta olmak üzere birçok sağlık otoritesinin, sebze ve meyve tüketiminin çeşitli kanser türleri ve kalp-damar hastalıkları başta olmak üzere kronik hastalıklara karşı koruyucu olduğunu kabul ettiğini belirtti.
Sebze ve meyvelerin sağlığı koruyucu özelliklerinden yararlanabilmek için, günde en az 5 porsiyon tüketilmeleri gerekiyor. Bu da günde en az 400 gram sebze ve meyveye karşılık gelir diyen Demirel in verdiği bilgiye göre bazı sebze ve meyvelerin faydaları şöyle:

- Çilek, ahududu, karadut, yaban mersini, kiraz ve vişne gibi kırmızı renkli meyveler, antosiyanidin denilen pigmentleri içerirler ve bu bileşiklerin güçlü antioksidan aktiviteye sahip olduğu bilinir. Benzer şekilde, kırmızı ve beyaz üzümler de flavanoidlerden biri olan resveratrol içeriğine bağlı güçlü antioksidandır. Bu aktivitelerine bağlı olarak, çeşitli kanser türleri ve kalp-damar hastalıklarına karşı koruyucu olabilecekleri belirtilir.

- Karpuz yüksek su içeriğiyle yaz mevsimi için ideal bir besin. Ayrıca içerdiği laykopenin güçlü antioksidan olduğu biliniyor.

- Kayısı ve şeftali gibi sarı meyveler, posa, potasyum ve C vitaminin yanında, yapılarında antioksidan olarak bilinen flavanoidleri ve karotenoidleri içerirler. Özellikle kayısıda bulunan beta-karotenin, göz ve cilt sağlığına olumlu etkileri bulunur. Kayısı posa içeriğine bağlı olarak kabızlığın önlenmesinde rol oynar.

- Domates, hem C vitamini hem de laykopen içeriğiyle vücutta oksidanlara karşı koruyucu olabilir. Yeşil biber, C vitaminin en zengin kaynaklarından biridir.

Haber7



17 Ekim 2017 Arkadaşına Yolla Yazıcıya Yolla
YORUMLAR

Adınız Soyadınız:  
E-postanız:   
Başlığınız:   
Yorumunuz:   
Lütfen kodu giriniz:   
     Tüm alanları doldurmanız gerekmektedir.
Facebook ile yorum yapınız.
Bunlar da ilginizi çekebilir
    Derbi öncesi G.Saray da sakatlık şoku!
    UEFA resmen duyurdu! Avrupa Ligi ne Emre damgası
    İşte Yanal ın yerine gelecek isim
    Derbi biletleri satışa çıkıyor
    UEFA dan Türk hakemlere görev
    Ve Ersun Yanal gitti!
    8 haftada 9 namağlup takım
    Genç judocular Hırvatistan yolcusu
    Avrupa Gençlik Oyunları nda 7 madalya
    Türkiye 33. sıraya geriledi
    Beşiktaş, Monaco da ilklerin eşiğinde!
    Avrupa da 148 gol atıldı!
    NBA de heyecan dolu yeni sezon başlıyor
    Düzenli su içmenin faydaları nelerdir?
    Trabzonspor da Yanal la yollar ayrılıyor
    Şampiyonlar Ligi nde 3. hafta heyecanı
    Ve Sultanlar sahaya çıkıyor
    Beşiktaş, Belçika deplasmanında
    Avrupa da 175. randevu
    Fenerbahçe derbi öncesi moral buldu!

Reklamlar: Çorum Voleybol | Etkinlik Paylaş | Masaj | Spor Akademisi | Spor Malzemeleri
KURUMSAL KATEGORİLER SOSYAL
Künye Spor Eğitim Seminer ve Kurs Facebook
Reklam Gündem Beden Eğitimi Sağlık Twitter
İletişim Teknoloji Özel Haber Okul Sporları İnstagram
KPSS Spor ve Yaşam Dergisi Videolar RSS
Copyright © 2006 Tüm Hakları Saklıdır