ÜYE GİRİŞİ: Kullanıcı Adınız: Şifreniz: Şifremi unuttum Beni Hatırla ?  Üye Ol
ÖZEL HABER    SPOR    EĞİTİM    SEMİNER VE KURS    BEDEN EĞİTİMİ    SAĞLIK    OKUL SPORLARI    KPSS    VİDEOLAR
Ana Sayfa | Forum | Canlı Skorlar | BESYO 2016 | Haber Gönder | Künye | Spor ve Yaşam Dergisi | İletişim | Livescore
Manset Alti Haberleri
  FLAŞ HABER: Yusuf Tekin'den Şubat'ta öğretmen alımı açıklaması
Manset Alti Haberleri
Yumurta alerjisi olanların dikkatine!
Allerji-İmmünoloji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Kurt konuştu
Google+   Kategori: Sağlık
  Tarih: 09.04.2013
- Bu haber 10 kez okundu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi, Allerji-İmmünoloji ve Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Emel Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, gıda alerjilerinin, bağışıklık sisteminin gıda proteinini zararlı olarak algılamasıyla ortaya çıktığını bildirerek, "Bu yiyeceklerin alınmasıyla, vücut hücrelerinden salınan bir takım kimyasal maddeler; ağızda kaşıntı, boğaz ve dilde şişme, deri döküntüsü, ciltte kaşıntı, kurdeşen, dudakta, göz ve yüzde şişme, karın ağrısı, ishal ve daha ciddi olarak nefes darlığı, tansiyon düşüklüğü, bayılma ve şok durumları yaşatabilir" diye konuştu.

Bu belirtilerin gıda alımını takiben dakikalar içinde başlayabileceğine dikkati çeken Kurt, gıda alerjilerinin potansiyel olarak "ölümcül" olabileceği uyarısında bulundu.

Gıda ürünlerinin içeriğine gizlenmiş alerjiye sebep olabilecek maddeler bulunduğunu aktaran Kurt, şunları kaydetti:

" Yumurta alerjenleri; kahve çeşitlerinde köpürtme maddesi olarak, hazır ve paketlenmiş gıdalarda (çorba-makarna), pastalarda-kurabiyelerde, bulunabilir. Fındık-fıstık gibi alerjenler de soslarda (acı sos, salata sosları), sıcak çikolata ve kahvelerde, her türlü tatlı, kek ve pastada, pizzalarda, Asya ve Meksika yemeklerinde, bazı vejeteryan yemeklerinde gizli olarak bulunabilir. Son yıllarda kullanım alanı genişlediği için alerjisi artan bir diğergıda maddesi de soyadır. Soya, fırın ve pasta ürünleri, konserve ton balığı, tahıl gevreği, çerezler, kraker, sucuk, salam, hazır satılan et ürünleri, sos ve hazır çorbalarda katkı ürünü olarak bulunabilir."

SAÇ BAKIMINDA SUSAM VE AYÇİÇEĞİ YAĞI

Mısır, jelatin, haşhaş, susam, ayçiçeği ve baharatlarla oluşan alerjilerin de sıklıkla görüldüğünü dile getiren Kurt, şöyle devam etti:

"Bazı alerjenler çok daha umulmadık yerlerde karşımıza çıkabilir. Susam ve ayçiçeğinin saç bakım ürünlerinde kullanılması gibi... Bu ürünlere alerjisi olan insanlar için sorun oluşturabilir. Öte yandan lastik eldiven kullandıkları için sağlık çalışanlarını tehdit eden Lateks alerjisi aynı zamanda kivi, ananas, avokado, patates, domates, şeftali, erik ve kiraz tüketilmesi halinde de ortaya çıkabilir."

 



17 Ocak 2017 Arkadaşına Yolla Yazıcıya Yolla
Yorumlar:

Adınız Soyadınız:  
E-postanız:   
Başlığınız:   
Yorumunuz:   
Lütfen kodu giriniz:   
     Tüm alanları doldurmanız gerekmektedir.
Facebook ile yorum yapınız.
Bunlar da ilginizi çekebilir
    Türkiye ilk sırada!
    Aziz Yıldırım, PFDK ya sevk edildi
    Milliler, Slovakya yı 3 golle geçti
    Konya 1 attı, 3 aldı
    Köy Okulu İl Şampiyonu Oldu
    Yusuf Tekin'den Şubat'ta öğretmen alımı açıklaması
    Hem futbolcu hem hokeyci
    Hükmen yenik sayıldı!
    Quaresma krizi tatlıya bağlandı!
    Kesinlikle transfer istiyoruz
    Tuzlaspor garantiledi
    Şanlıurfaspor kupada tur peşinde
    TFF 1. Lig maçının tarihi değişti
    Marsilya, Payet için bastırıyor
    Samsunspor transfere odaklandı
    Galatasaray, Portekiz deplasmanında
    İşte Trabzonun kupadaki muhtemel 11i
    F.Bahçe, Gençlerbirliğine konuk olacak
    İşte kupa maçlarının hakemleri
    Juventusun yeni logosu tartışılıyor!

Reklamlar: Çorum Voleybol | Etkinlik Paylaş | Masaj | Spor Akademisi | Spor Malzemeleri | Gaziantep Web Tasarım
KURUMSAL KATEGORİLER SOSYAL
Künye Spor Eğitim Seminer ve Kurs Facebook
Reklam Gündem Beden Eğitimi Sağlık Twitter
İletişim Teknoloji Özel Haber Okul Sporları İnstagram
KPSS Spor ve Yaşam Dergisi Videolar RSS
Copyright © 2006 Tüm Hakları Saklıdır