ÜYE GİRİŞİ: Kullanıcı Adı: Şifre: Şifremi unuttum Beni Hatırla ?  Üye Ol
Canlı Maç Skorları | Forum | Haber Gönder | Künye | Iletisim | Sık Kullanılanlara Ekle | Açılış Sayfam Yap
  23 Mayıs 2012 Çarşamba 13:37  Fenerbahçe den 5 ayda 27 şampiyonluk 11:43  Grev başladı, memurlar iş bıraktı 11:37  NBA de bugün ne oldu? (23 Mayıs) 09:01  İstanbul 2020 için kritik gün! 00:25  Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği de hazırlandı 22:47  Kartal finale kanatlandı! 20:55  İnsülin direnci kırılmadan zayıflanmaz 18:36  Atama bekleyen öğretmenlere kötü haber 16:08  Marsel İlhan bir üst tura yükseldi 11:12  Vizeyi G.Saray kaptı! Şampiyon dışarıda kaldı!
Manset Alti Haberleri
 Branşlar
Atletizm
Badminton
Basketbol
Cimnastik
Doğa Sporları
Futbol
Güreş
Hentbol
Masa Tenisi
Okçuluk
Su Sporları
Tenis
Voleybol
Yüzme
 Çok Okunanlar
 Sınıf öğretmenlerinden sonra branş öğretmeni de fazlalık olabilir
Kablosuz internette korkutan açık
Kablosuz ağ ve internet şifrenizin başkalarının eline geçmesi meğer hiç de zor değilmiş. Eğer evinizde kablosuz ağ destekli bir modeminiz veya yönlendiriciniz varsa bu uyarıya dikkat!
Tarih: 2012-01-01
Saat: 20:11:42
Kategori: Teknoloji


Eğer evinizde kablosuz ağ destekli bir modeminiz veya yönlendiriciniz varsa ve ağa yeni katılan kablosuz ağları eklemek için cihazların WPS (WiFi Protected Setup) özelliğini kullanıyorsanız size kötü bir haberimiz var.


ABD Bilgisayar Acil Durum Hazırlık Takımı (US-CERT) bu hafta yaptığı bir uyarıda WPS sisteminde bulunan bir açık dolayısı ile saldırganların kablosuz ağ şifrenizi ele geçirebileceğini bildirdi.


WPS protokolü, kablosuz ağlar konusunda tecrübesiz kullanıcıların cihazlarını ağa kolayca dahil edebilmesini sağlayan bir özellik. Fakat protokoldeki PIN doğrulama sisteminde yer alan bir tasarım hatası yüzünden saldırganlar, doğru PIN i elde edebilmek için gereken brute-force* saldırısının süresini büyük oranda azaltabiliyorlar. Hata sayesinde saldırganlar sekiz haneden oluşan PIN in ilk dört hanesinin ne zaman doğru olduğunu kolayca anlayabiliyorlar.


Belirli sayıda yanlış PIN girişinden sonra sistemin gerekli kilit mekanizmasına sahip olmaması yüzünden bazı yönlendiriciler brute-force saldırısına karşı korumasız kalıyorlar.


Söz konusu açık için şu anda herhangi bir çözüm yok. Kullanıcıların şimdilik WPS özelliğini devre dışı bırakması ve WPA şifreleme kullanması tavsiye ediliyor. Konu hakkında üreticilerden de herhangi bir açıklama gelmediğini belirtelim. Tavsiyemiz, yönlendiriciniz veya modeminiz için yeni bir Firmware sürümü çıktığında güncellemeniz yönünde.


*Kaba kuvvet saldırısı olarak da bilinen bu saldırıda, aynı anda binlerce şifre denenerek doğru şifre tespit edilmeye çalışılıyor.


HÜRRİYET





20:11:42
23 Mayis 2012
Arkadaşına Yolla Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum

       Tüm alanları doldurmanız gerekmektedir.
Günün Diğer Haber Başlıkları
    Fenerbahçe den 5 ayda 27 şampiyonluk
    Grev başladı, memurlar iş bıraktı
    NBA de bugün ne oldu? (23 Mayıs)
    İstanbul 2020 için kritik gün!
    Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği de hazırlandı
    Kartal finale kanatlandı!
    İnsülin direnci kırılmadan zayıflanmaz
    Atama bekleyen öğretmenlere kötü haber
    Marsel İlhan bir üst tura yükseldi
    Vizeyi G.Saray kaptı! Şampiyon dışarıda kaldı!
    Voleybol’da play-off sistemine dönüş
    3. Lig finalistleri belirlendi!
    NBA de bugün ne oldu? (22 Mayıs)
    Berat Çetinkaya Beşiktaş ta!
    Anadolu Efes avantaj yakaladı
    2012-ALES İlkbahar Dönemi soru kitapçığı ve cevapları
    Rövanş da zafer de rekor da Nadal ın!
    Potada dev kapışma
    NBA de bugün ne oldu? (21 Mayıs)
    Hükümetin memura zam teklifi belli oldu
    Sınıf öğretmenlerinden sonra branş öğretmeni de fazlalık olabilir
    Şampiyon Montpellier!
    Sharapova İtalya’da şampiyon
    Tayfur Havutçu ile yollar ayrıldı!
    Yamanlar Voleybolda Türkiye Şampiyonu Oldu
    Fenerbahçe, Hasan Ali için Kayseri yle anlaştı
    Aziz Yıldırım yeniden başkan
    Beşiktaş Milangaz öne geçti
    Chelsea şampiyon oldu, Fener e yaradı!
    NBA de bugün ne oldu? (20 Mayıs)

Forum | Etkinlik Paylaş | Spor Malzemeleri | Masaj | Spor Akademisi | spor avm | Spor Malzemeleri | spor malzemesi | spor ürünleri | Basketball Livescore | Spor malzemesi | Naili Moran Vakfı | Spor Malzemeleri | Spor Malzemeleri | RSS Kaynağı