ÜYE GİRİŞİ: Kullanıcı Adı: Şifre: Şifremi unuttum Beni Hatırla ?  Üye Ol
Canlı Maç Skorları | Forum | Haber Gönder | Künye | Iletisim | Sık Kullanılanlara Ekle | Açılış Sayfam Yap
  23 Mayıs 2012 Çarşamba 21:47  Finalin adı belli oldu 21:46  Banvit pes etmedi 18:58  Atletizm 1. ve 2. Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme 18:48  Dinçer: Eğitim köklü değişiklik şart 18:43  Dünyanın en çok kazanan sporcular listesi 18:42  Grevdeki öğretmene yasal işlem var mı? 18:09  Bilardonun kalbi İstanbul da atacak! 18:09  Hazal Sarıkaya yarı finalde 18:08  Lua Lua, Karabükspor da 15:39  TB2L de şampiyon belli oluyor
Manset Alti Haberleri
 Branşlar
Atletizm
Badminton
Basketbol
Cimnastik
Doğa Sporları
Futbol
Güreş
Hentbol
Masa Tenisi
Okçuluk
Su Sporları
Tenis
Voleybol
Yüzme
 Çok Okunanlar
 Sınıf öğretmenlerinden sonra branş öğretmeni de fazlalık olabilir
Cep telefonu sürücünün dikkatini dağıtıyor
Araç kullanırken cep telefonuyla arama yapmak, çalan telefona cevap vermek, numara çevirmek gibi davranışlar sürücünün dikkatinin dağılmasına sebep oluyor.
Tarih: 2011-10-04
Saat: 13:29:56
Kategori: Gündem


Seyir halindeyken telefonla konuşmak, sürücünün konsantrasyonunun bozulmasına neden olarak kazaya yol açabiliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri Başkanlığı, cep telefonu kullanımının sürücünün dikkatini zayıflattığını açıkladı.

Aracın güvenli bir biçimde yol almasının her şeyden önce sürücünün sorumluluğu altında olduğunun vurgulandığı açıklamada, bütün sürücülerin aracı kontrol etmesini güçleştiren bu durumları öğrenerek kaza riskini azaltmaya yönelik önlemler alabileceği vurgulandı.


CEP TELEFONU SÜRÜCÜYÜ HATAYA ZORLUYOR


Araç içinde cep telefonunu kapalı tutmanın oldukça yerinde bir karar olduğunun dile getirildiği açıklamada, cep telefonlarının kullanımı sırasında sürücülerin daha fazla hata yaptığı, bazı tehlikeli durumların ya hiç farkına varamamakta ya da önlem almakta geç kaldığı kaydedildi. Yapılan bir araştırmaya göre bu gecikmenin çevresel koşullara, aracın o andaki hızına ve sürücünün yaşına bağlı olarak 0.6 saniyeden 0.9 saniyeye kadar artabildiği belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Saatte 60 km hızla giden bir otomobilin sürücüsünün frene basmasının bu kadar gecikmesi durma mesafesinin 15 metre daha artması demektir. Aynı araştırmada cep telefonuyla konuşan bir sürücünün çevresindeki tehlikeli durumların bazılarını hiç fark edemediği görülmüştür. Buna göre sürücülerin basit bir arama yaparken yüzde 20, zihni çok fazla meşgul eden bir görüşme yaparken ise yüzde 29 olasılıkla tehlikeli bir durumu gözden kaçırabileceği bulunmuştur. Cep telefonunu kullanımı yalnızca numara çevirirken ya da konuşurken değil, telefon beklerken ve görüşme bittikten sonraki süre içinde bile kaza riskini arttırıcı bir etki yapmaktadır. 699 sürücü üzerinde yapılan bir başka araştırmada görüşme bittikten sonraki 5 dakika içinde kaza olasılığının 4.8 kat, 15 dakika içinde ise 1.3 kat daha fazla olduğu bulunmuştur”.


"ELE ALINMADAN YAPILAN GÖRÜŞMELER KAZAYI ENGELLEMİYOR"


Bir çok araştırmada doğrulanan başka bir bulgunun da ele alınmadan kullanılan araca bağlı telefonların kaza riski açısından hiç bir yarar sağlamaması olduğu kaydedildi. Sürücü için dikkat dağıtıcı olan hususun telefonun fiziksel özellikleri değil, konuşmanın yoğunluğu olduğu belirtildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Hizmetleri tarafından yapılan açıklamada, araştırmalarda sürücülerin cep telefonu kullanırken hızlarını da azalttıkları vurgulandı. Bir anlamda sürücülerin aracı kontrol etmek amacıyla olabilecek hataları telafi etmeye çalıştığının belirtildiği açıklamada, "Ancak bu daha önce belirtilen tehlikeleri ortadan kaldırmak için yeterli olmamaktadır. Cep telefonu kullanan sürücülerin tehlikeli bir durumda hiç tepki vermeme olasılığı da bulunmaktadır. Bu da yüzde 12 ye kadar ulaşabilen ve trafik güvenliği açısından göz ardı edilmemesi gereken yüksek bir orandır. Sürücünün deneyimli olması veya cep telefonu kullanmaya alışkın olması da riski azaltmaya yetmemektedir. Hem telefon kullanmaya alışkın hem de deneyimli sürücüler oldukları halde bu kişilerin iki-üç kat daha fazla hata yaptıkları gözlenmiştir. Son yıllarda yapılan araştırmalar cep telefonu kullanımının kişiyi fiziksel olarak meşgul etmesinden çok artan zihinsel faaliyet ve buna bağlı olarak dikkatin dağılması, konsantrasyonun bozulması nedeniyle kaza riskini arttırdığına işaret etmektedir." ifadeleri yar aldı.


memurlar





13:29:56
23 Mayis 2012
Arkadaşına Yolla Yazıcıya Yolla
YORUMLAR
Bu Habere Yorumunuzu Ekleyin
İsim
E-posta
Başlık
Yorum

       Tüm alanları doldurmanız gerekmektedir.
Günün Diğer Haber Başlıkları
    Finalin adı belli oldu
    Banvit pes etmedi
    Atletizm 1. ve 2. Kademe Yardımcı Antrenör Yetiştirme
    Dinçer: Eğitim köklü değişiklik şart
    Dünyanın en çok kazanan sporcular listesi
    Grevdeki öğretmene yasal işlem var mı?
    Bilardonun kalbi İstanbul da atacak!
    Hazal Sarıkaya yarı finalde
    Lua Lua, Karabükspor da
    TB2L de şampiyon belli oluyor
    Fenerbahçe den 5 ayda 27 şampiyonluk
    Grev başladı, memurlar iş bıraktı
    NBA de bugün ne oldu? (23 Mayıs)
    İstanbul 2020 için kritik gün!
    Öğretmen atama ve yer değiştirme yönetmeliği de hazırlandı
    Kartal finale kanatlandı!
    İnsülin direnci kırılmadan zayıflanmaz
    Atama bekleyen öğretmenlere kötü haber
    Marsel İlhan bir üst tura yükseldi
    Vizeyi G.Saray kaptı! Şampiyon dışarıda kaldı!
    Voleybol’da play-off sistemine dönüş
    3. Lig finalistleri belirlendi!
    NBA de bugün ne oldu? (22 Mayıs)
    Berat Çetinkaya Beşiktaş ta!
    Anadolu Efes avantaj yakaladı
    2012-ALES İlkbahar Dönemi soru kitapçığı ve cevapları
    Rövanş da zafer de rekor da Nadal ın!
    Potada dev kapışma
    NBA de bugün ne oldu? (21 Mayıs)
    Hükümetin memura zam teklifi belli oldu

Forum | Etkinlik Paylaş | Spor Malzemeleri | Masaj | Spor Akademisi | spor avm | Spor Malzemeleri | spor malzemesi | spor ürünleri | Basketball Livescore | Spor malzemesi | Naili Moran Vakfı | Spor Malzemeleri | Spor Malzemeleri | RSS Kaynağı