Milli Eğitim Bakanlığı nın ders dışı etkinlik (egzersiz) çalışmaları genelgesinde (2010/49 nolu) beden eğitimi alanında okul sporlarının yayınladığı birçok branş (Bocce, futsal, dart vs.) bulunmamaktadır. Sadece 19 branş bulunmaktadır. Genelgede olmayan branşlardan da ders dışı etkinlik (egzersiz) yapılmamaktadır. 

GSB, okul Sporlarını 19 branştan 54 branşa çıkarıldı!

Gençlik ve spor bakanlığı okul sporları şubesi 2013 yılında itibaren okul spor müsabakalarına birçok yeni branş ekledi. 2010/49 Nolu genelgede 19 branş bulunmakta, 2017-2018 eğitim-öğretim yılında ise okul sporlarında 54 branş bulunmaktadır. Aşağıdaki linkten inceleyebilirsiniz.  (2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BRANŞ, YAŞ, KATEGORİ VE ISF BİLGİLERİ TABLOSU). 


19 Branş dışında egzersiz açılamıyor!

Spor ve Yaşam Dergisi genel Yayın Yönetmeni Kerem BALYEMEZ, "Bir çok branş 2010/49 nolu genelgede bulunmadığı için Okul ve şube müdürleri genelgede olmayan branşlarda ders dışı etkinlik (egzersiz) çalışması yapılmasına izin vermemektedir (haklı olarak). Demek istediğim şu; 2010/49 genelgenin eskidiği ve artık değişmesinin gerektiğini, genelgede olmayan branşların bir değişiklik ile genelgeye eklenmesi gerekmektedir. Bir çok ilde yaşanan sıkıntının son bulması için, bu genelgenin bir an önce değişmesi ve spor branşlarının arttırılması gerekmektedir." dedi.

Kerem BALYEMEZ
www.bedenegitimi.gen.tr
Spor ve Yaşam Dergisi
Genel Yayın Yönetmeni