Kadir Özcan Gençlik Geliştirme Merkezi'nde düzenlenen 44. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda konuşan Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu,daha önceki dönemde UEFA ile yapılan finansal fair play anlaşmasına uyulmaması nedeniyle disiplin kuruluna sevk edildiklerini anımsattı.

Ağaoğlu, "2018 yılında 5 milyon avro gelir-gider farkının aşılmaması taahhüttü. 55 milyon avro ile 10 kat aşıldığı için UEFA Disiplin Kuruluna sevk edildik. Bugün geldiğimiz noktada UEFA Mali Disiplin Komitesinin tavsiye niteliğindeki görüşü, '5 milyon avronun altında kalırlarsa, Avrupa kupalarına bazı cezai şartlar yerine gelmesi koşuluyla devam etmeleri uygundur.' şeklinde." değerlendirmeside bulundu.

Transfer döneminde bulunulduğuna işaret eden Ağaoğlu, "Geçen sene 2,2 milyon avroluk transfer yaptık. Bu sene de bu civarda olacak. 'Para var harcamıyorlar. Kulübün başkanı cimri.' deniyor. Bununla alakası yok. UEFA'nın çizmiş olduğu sınırlar, bizde bu kadarlık transfer harcamasına denk düşüyor. Bu sınırları aşmak, önümüzdeki yıllarda Trabzonspor'un Avrupa kupalarına katılma hakkının elinden alınması demek. Diğer taraftan da Trabzonspor Kulübüne ihanet demek. Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, sizlerden aldığımız görev ve sorumluluğun bilincindeyiz. Bunun üzerine çıkma şansımız yok." şeklinde görüş belirtti.

Başkan Ağaoğlu, UEFA Disiplin Kurulu kararını beklediklerini dile getirerek, "Öyle tahmin ediyorum ki bir hafta 10 gün içinde karar verilecek. Men cezası gibi bir şey söz konusu ki Allah korusun. İhtimal vermiyorum. Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) yolu da açık. Bir hafta içinde CAS'tan bunu geri çevirebileceğimizi tahmin ediyorum. O konuyla ilgili de çalışmalarımız var." açıklamasını yaptı.

Kaynak: trtspor