Son olarak Marek Hamsik transferini açıklayan Trabzonspor'da başkan Ahmet Ağaoğlu, TRT SPOR canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu.

Ağaoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde:

“Şu anda Trabzonspor’un yapmış olduğu transferler, Trabzonspor’un transfer limitleri içerisinde yapılan transferlerdir. Hiçbir oyuncu satılmasa dahi Trabzonspor, bu bütçeyi karşılayabilecek durumda. Tabii ki bunun içerisine önümüzdeki sene pandeminin etkisinin azalacağı, belirli ölçüde seyirci hasılatı ve ciddi ürün satışını da dahil ederek söylüyorum bunu.”

“Taraftarlarımız takdir ederler ki alınan oyuncular Trabzonspor’a çok büyük katkı verecek. Heyecan uyandıran oyuncular. Maliyetlerinin bir bölümünün ürün satışıyla karşılanmasını beklemek de pek yanlış bir bakış açısı olmaz. Ancak, Uğurcan’ın satışı hesabıyla transferlerin yapıldığı doğru değil.”

“Geldiğimizden beri en ince hesabı, kitabı yaparak mücadelenin içerisindeyiz. Kulübü başlangıç noktasına getirecek bir transfer hovardalığının içerisine girmedik. Bankalar Birliği’yle yaptığımız anlaşma ve tüzüğün 84. maddesi itibarıyla böyle bir şey söz konusu değil.”

"Yabancı sınırı nedeniyle farklı bir politika izlemek gerekiyor"

“Trabzonspor’un transferleri devam edecektir ama ne boyutta olacağını, rakam ve oyuncu sayısını telaffuz etmek şu an mümkün değil. Elimiz kolumuz bağlandı. Sanıyorum herkes anlıyordur. 14 yabancı alacaksınız ama 8’ini oynatıyorsunuz. Her sene düşüyor. Dolayısıyla tüm bunların hesabı yapıldığında, farklı bir politika izleme gerekliliği ortaya çıkıyor.”

“Rezerv takım planlaması vardı. O da uygulamaya konmadı. Alelacele bir rezerv lig geldi, bildiğiniz U19 Ligi. Mücadele gücünün yüksek olduğu bir ligde maç tecrübesi kazandırmak istiyoruz. TFF, buna çok büyük direnç gösterdi. Dolayısıyla bizim böyle bir lige katılma düşüncemiz yok.”

"1.5 aylık bir süreç sonucu gerçekleşmiş transferler"

“Transferde kartların yeniden dağıltığı bir döneme giriyoruz. Hocanın önerdiği 5-6 mevki vardı. Neredeyse 4’ünü gerçekleştirmiş durumdayız. 10 hafta kala veya 8 hafta kala hocanın belirlediği isimlerle temasa geçtik. Marek Hamsik medyaya çıktıktan 10 gün sonra imzalıyorsunuz veya 15 gün önce Gervinho’yla imzalıyorsunuz. Ama o noktaya gelmeden önce 1.5 aylık bir pazarlık ve araştırma süreci vardı. Kolay olmuyor transferler.”

“Pandemi süreci var. Seyahat edemiyorsunuz, kolay kolay yüz yüze görüşemiyorsunuz. Menajeriyle belirli periyotlarda görüşebiliyoruz. Çok uzun süren bir sürecin nihayetinde bunlar gerçekleşti. Bu çalışmalara erken başlamış olmanın avantajını kullandık. Bundan sonra transferler olacaktır. Gidecek oyuncular da olabilir, onlara giderlerse bakarız.”

"Hamsik'in farklı beklentileri var"

“Oyuncu Çin’e gittikten sonra Göteborg’a geldi. Bunun tek sebebi daha sağlam bir ligde EURO 2020’ye hazırlanmaktı. Para ile, pul ile işi yoktu. Oyuncunun farklı beklentileri var. Hoca ile uzun süreli görüşmeleri oldu. Takımın hedefleri, hocanın beklentileri, oyun sistemi… Tamamen oynamak için gelen bir oyuncu. Geçen yıl 36-37 yaşındaki oyuncularla anlaşmadığımızda ‘Neden anlaşmadın’ deniyordu. Hamsik için yaş vurgusunun doğru bir bakış açısı olduğunu düşünmüyorum.”

“Hocanın oynatacağı bir sistem var. İhtiyaç doğrultusunda kullanacağı oyuncular ve onlardan beklentileri var. Bu doğrultuda ortaya çıkmış isimler bunlar.”

“Uzun süren araştırmalar ve çalışmalar neticesinde belirlenen, ekonomisi bizimle örtüşen oyuncular üzerinden gerçekleştirilen transferler bunlar.”

"Sörloth için Leipzig'in kararı önemli"

“Kulüpler Birliği toplantısı çıkışında da söyledim. Leipzig, Sörloth için planlamasını yaptığında takımda tutma kararı alırsa zaten yapacak bir şey yok. Satması ve kiralaması gündeme gelirse, o zaman farklı şeyleri konuşabiliriz. Leipzig kulübüne saygısızlık yapmak istemem. Henüz, Leipzig’te hocanın vermiş olduğu bir rapor yok. Bu iş netleştikten sonra farklı şeyleri konuşabiliriz.”

“Gervinho, Bruno Peres ve Hamsik için ‘yıldız transfer’ gözüyle bakmıyorum. O kelime beni rahatsız eder. Takıma vereceği katkının ne olduğu önemli. Abdullah hoca geldiğinden beri bunun üzerinde çalıştık. Gelecek oyuncuların takıma vereceği katkıları konuştuk. Hoca, tercihini bu yönde kullandı. Bu isimler dünya futbolunda ‘yıldız’ olarak geçiyor ama bu maksatla yapılmış transferler değil.”

“Bankalar Birliği anlaşmamız ve sabit gelirlerimiz üzerinden limitlerimize uyuyoruz. Şu an dahi aşmış değiliz.”