Kötü bir dönem geçiren Schalke'de kulübü ve taraftarı umutlandıran bir kişi var: Ahmed Kutucu. Bundesliga'da ilk kez 11 başladığı maçta hem de Bayern Münih'e karşı bir gol atan Türk asıllı futbolcu, Almanya'da gündem konusu. 

Kupa maçında Dusseldorf'a attığı golden sonra teknik direktör Domenico Tedesco tarafından ilk 11'e alınan genç forvet ligdeki ikinci golünü kaydetti. 

Schalke, Almanya'nın en önemli futbol merkezlerinden biri. Knappenschmiede Akademi'de şu ana kadar Mesut Özil, Manuel Neuer ve Leroy Sane gibi dünya futbolunda büyük yeri olan yıldızlar çıktı. Alman basını bu akademinin yeni yıldızının Ahmed Kutucu olabileceğini yazıyor. 

Schalke altyapısına 11 yaşında dahil olan Kutucu, Türkiye U17 ve U19 takımlarının formasını 6 kez giydi. Schalke'de alt takımlarda başarılı bir performans sergileyen genç forvet, sakatlıklar nedeniyle bu sezon A takıma alındı. Henüz ilk yılında kalitesini sergileyen Türk asıllı futbolcu, Şampiyonlar Ligi'nde Lokomotiv Moskova'ya karşı sahaya çıktı. Bundesliga kariyerindeki ilk golünü Stuttgart'a atan Kutucu, kupadaki golünden sonra son olarak Bayern Münih ağlarını sarstı. 

Birçok Türk asıllı futbolcunun oynadığı Almanya'da Ahmed Kutucu'nun bundan sonraki maçlardaki performansı merakla bekleniyor.

Kaynak: TRTSPOR