Eryaman Stadı'nda saat 16.00'da başlayacak müsabakada hakem Suat Arslanboğa düdük çalacak.

Spor Toto Süper Lig'de 30 hafta geride kalırken, 36 puanı bulunan MKE Ankaragücü evinde Çaykur Rizespor karşısında kazanarak tehlikeli bölgeden biraz daha uzaklaşmak istiyor.

Öte yandan Avrupa Ligi'ne katılma mücadelesi veren Karadeniz temsilcisinin ise 39 puanı bulunuyor.

Başkent ekibinde sakatlığı süren Brice Djedje'nin yanı sıra, sarı kart cezalısı Tiago Pinto ve Stelios Kitsiou forma giyemeyecek.

Çaykur Rizespor'da ise Aatıf Chahechouhe sakatlığı sebebiyle forma giyemeyecek. Burkina Fasolu hücüm oyuncusu Nakoulma'nın durumu ise maç saatinde belli olacak.

Muhtemel 11'ler:

MKE Ankaragücü: Altay, Anıl, Pazdan, Kulusic, Mehmet, Moke, Sedat, Sacko, Canteros, Boyd, Orgill.

Çaykur Rizespor: Gökhan, Morozyuk, Awaziem, Abarhoun, Melnjak, Musa, Azubuike, Samudio, Boldrin, Umar, Muriç.

Maç öncesi öne çıkan rakamlar

Çaykur Rizespor ile oynadığı son 10 Süper Lig maçının sadece ikisini kaybeden Ankaragücü (5G 3B), daha önceki iki karşılaşmada rakibinden puan alamamıştı.

Ankaragücü'nün Süper Lig tarihinde yenilgi almadan en fazla konuk ettiği rakibi Rizespor (11 maç - 8G 3B).
Rizespor, Ankaragücü deplasmanında çıktığı son dört Süper Lig maçında rakip fileleri havalandıramadı.

Süper Lig tarihinde sadece bir sezon Ankaragücü ile oynadığı iki lig maçını da kaybetmeyen Rizespor (2001/02), bunu ikinci kez başarmak için sahaya çıkıyor. Bu sezonun ilk yarısında oynanan karşılaşma 1-1 sona ermişti.

Süper Lig'deki son altı maçında bir galibiyet alabilen Ankaragücü (3B 2M), öncesinde dört maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamıştı (3G 1B).

Rizespor, Süper Lig'deki son 13 maçında sekiz galibiyet aldı (3B 2M); aynı sayıda galibiyeti daha önceki 36 karşılaşmada alabilmişlerdi (11B 17M).

Ankaragücü bu sezon Süper Lig'de en fazla pas arası yapan takım (384); Rizespor ise en fazla top kapan ekip (385).

Rizespor bu sezon Süper Lig'de maçların son 15 dakikalarında en fazla gol yiyen takım (15).

Devre arasında Ankaragücü'ne transfer olan Dever Orgill şu ana kadar 10 maçta yedi gole katkıda bulundu (6 gol & 1 asist); sezonun ilk yarısında Avusturya Bundesliga'da forma giydiği 16 maçta altı gole katkı yapabilmişti (4 gol & 2 asist).

Rizespor'un Kosovalı forveti Vedat Muriqi, Süper Lig'de forma giydiği son sekiz maçta sekiz gole doğrudan katkıda bulundu (6 gol & 2 asist).

Kaynak: TRT SPOR,