Sitemize sık gelen sorulardan birisi: 'Beden eğitimi öğretmenin pazartesi ve cuma günleri boş dersi olduğu halde okulda bayrak törenini katılmak zorunda mıdır?

Mevzuatı incelediğimizde böyle bir zorunluluk yoktur

Millî Eğitim Bakanlığı Bayrak Törenleri Yönergesi'nin ilgili maddesini incelediğimizde bayrak törenlerini şu şekilde yapılması gerektiği vurgulamaktadır.

Törenlerde görev ve sorumluluklar
MADDE 5 - (1) Bayrak törenleri, okul/kurum müdürünün denetim ve gözetiminde müdür yardımcısı, beden eğitimi öğretmeni ve müzik öğretmeni ile diğer görevli öğretmenlerce hazırlanıp yürütülür. Birleştirilmiş sınıflı okullarda bayrak töreni müdür yetkili öğretmen tarafından yapılır.

ç) Törenlerde komutlar, beden eğitimi öğretmeni veya okul yönetimince görevlendirilen öğretmen tarafından verilir.

İlgili mevzuatı indirmek için tıklayınız...

Bayrak törenlerini kimler yapar?

Millî Eğitim Bakanlığı Bayrak Törenleri Yönergesi'nin 5. maddesine göre okul/kurum müdürünün denetim ve gözetiminde müdür yardımcısı, beden eğitimi öğretmeni ve müzik öğretmeni ile diğer görevli öğretmenlerce hazırlanıp yürütülür.

Törenlerde komutları kim verir?

Millî Eğitim Bakanlığı Bayrak Törenleri Yönergesi'nin 5.maddesinin ç) fırkasına göre "Törenlerde komutlar, beden eğitimi öğretmeni veya okul yönetimince görevlendirilen öğretmen tarafından verilir."

Boş dersi olan beden eğitimi öğretmenini görevlendirmek mobbing dir.

Millî Eğitim Bakanlığı Bayrak Törenleri Yönergesi'nin 5. maddesini incelediğimizde bayrak törenlerini beden eğitimi öğretmenlerinin boş dersi olduğu zaman bu görev diğer öğretmenler tarafından yürütülür. Eğer ki okul yönetimi boş dersi olduğu beden eğitimi öğretmenini görevlendirirse öğretmen ek ders almadığı için bu suçtur ve mobbingdir. İlgili makamlar tarafından okul yönetimine soruşturma açılmalıdır. 

  Kerem BALYEMEZ
Spor ve Yaşam Dergisi
Genel yayın Yönetmeni