Kazım Karabekir Stadyumu'nda oynanacak mücadele 16:00'da başlaycak. Küme düşme hattını yakından ilgilendiren kritik karşılaşmayı Cüneyt Çakır yönetecek.

Son 3 haftada iki galibiyet bir beraberlik alarak kümede kalma umutlarını artıran Büyükşehir Belediye Erzurumspor'un 29 puanı bulunuyor. Erzurumspor, Bursaspor maçını kazanarak ligde kalma mücadelesinde önemli bir virajı geride bırakmayı amaçlıyor.

Bu sezon ligde kötü günler geçiren Bursaspor'un ise 30 puanı bulunuyor. Timsahlar, kazanarak hem küme düşme korkusundan kurtulmak hem de 6 maç aradan sonra 3 puanı sevinci yaşamak istiyor.

Öne çıkan istatistikler

- Sezonun ilk yarısında Bursaspor'un BB Erzurumspor'u 2-1 yendiği maç, iki takımın Süper Lig tarihindeki ilk karşılaşmasıydı.

- Bursaspor, Süper Lig'e o sezon yükselen takımlarla deplasmanda oynadığı son dört maçı kazanamadı ancak bu karşılaşmaların üçü berabere bitti (1M).

- Son üç Süper Lig maçında yedi puan alan BB Erzurumspor (2G 1B), daha önceki 11 karşılaşmada aynı sayıda puan toplayabilmişti (1G 4B 6M).

- Deplasmanda oynadığı son yedi Süper Lig maçını kazanamayan Bursaspor (4B 3M), bu karşılaşmalarda sadece iki gol atabildi.

- Bu sezon Süper Lig'de BB Erzurumspor'dan (11) daha fazla kafa golü yiyen tek ekip Fenerbahçe (12).
Süper Lig'in ilk 30 haftasında ceza sahası içinden en az gol atan ekip Bursaspor (22). BB Erzurumspor'un ise kalesinde gördüğü gollerin %95'i ceza sahası içinden geldi (37/39).

- Son beş Süper Lig maçında üç gol atan BB Erzurumspor forveti Gilles Sunu, daha önceki 19 karşılaşmayı boş geçmişti.

- Bu sezon Süper Lig'de 10 asisti bulunan Emrah Başsan (10), 2016/17'den (Deniz Türüç - 11) bu yana bir sezonda çift haneli asist sayısına ulaşan ilk yerli oyuncu oldu.

- Bursaspor forması giyen Umut Meraş'ın Süper Lig kariyerinde attığı iki gol de lige bu sezon yükselen takımlara karşı geldi (vs BB Erzurumspor & Ankaragücü).

- Bursaspor'un başında çıktığı ilk üç Süper Lig maçında galip gelemeyen Mesut Bakkal (2B 1M), teknik direktörlük kariyerinde sadece bir kez bundan uzun bir galibiyetsiz başlangıç yaptı (2015/16'da Mersin İdmanyurdu – 5 maç 0 galibiyet).

KAYNAK: TRTSPOR