Çok değerli Milli Eğitim Bakanım, Meslektaşım, Öğretmenim, Sayın Ziya Selçuk hocam;

Ben uzun süre voleybol erkek süper liginde oynamış amatör ruhlu bir sporcuydum .

Spor hayatım bittikten sonra antrenörlük yapmaya başladım. Bu arada Ücretli öğretmenlik yaptım. Bu sporcular içinde milli takımlarda oynayan sporcularımın olması beni her zaman gururlandırdı.

Bir sebeple 39 yaşında KPSS sınavını kazandım. Kendi isteğimle Cizre 15 Temmuz ortaokuluna atamam yapıldı. Okulumun spor odasına atılmış molotof kokteyli saldırısının izlerini Beden Eğitimi zümremizle boya ve badana yaparak kapattık.

İstanbuldaki öğrencilerim ve velileri okuluma inanılmaz yardımlarda bulundular. Atilla ERGÜVEN arkadaşım okulumuza 20 adet dizüstü bilgisayar gönderdi, bilgisayar sınıfı yapacaktık. Cizre belediye voleybol erkek takımını lige çıkardım, hendek olayları başlamadan önce tüm Cizre’de kaymakamlık oluru ile okullarda tarama yaptım. Taramalar da bulduğum öğrencileri voleybola başlattım. Onlarla hiçbir maddi karşılığı olmadan antrenmanlar yaptım.

Hendek olayları başladığı ve Cizrenin kapatıldığı gün, ben sporcularımla Hakkaride maçtaydım. Olaylar sebebiyle cizreye giremedim. Sporcularımı emniyet güçlerinden izin alarak ailelerine gönderdim.

Ne yazık ki o kadar emegimiz boşa gitmişti.

Cizre’de kalan eşyalarıma 5 ay sonra kavuşabildim. Eş durumu tayini ile Antalya Kepez Özel Egitim 1. Kademe okuluna kendi isteğimle atamam yapıldı. Çocuklarımın %90 konuşamıyor %30-40 civarı bebek bezi takıyor, orta, agır otistik ve down sendromlu çocuklarıma daha yeni engelli tuvaleti yaptırabildik. Spor odamın zeminini Fikret Demirturk abimin katkılarıyla yaptırıyoruz.

7 Ağustos günü bizzat ben ve müdür yardımcımız Emrah Gökçe hocamla beraber zemindeki parkeleri söktük kendi imkanlarımla Cizredeki okuluma ne yaptıysam aynısını Antalya’daki okuluma da yaptım ve yapacağım.

Buraya kadar olayın kısa özeti bu.

Şimdi esas meseleye gelmek istiyorum. Okulumdaki her öğrenci benim için çok değerli. Kısa bir süre önce Din Kültürü ve Ahlak bilgisi dersi hariç tüm branş derslerinin normları kaldırılacağı söylendi. Müzik, Beden Eğitimi ve Resim dersleri kaldırıldı. Her ilde 1 tane böyle okul var.

Bu çocukların en çok ihtiyaç duyduğu dersleri kaldırmak bu çocuklara ve özel eğitim öğretmenlerine yapılmış çok büyük bir haksızlıktır. Zaten okulumuzda özel eğitim eksikliği çok fazla. Ben Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde en kritik yerde öğretmenlik mesleğini severek yapan bir öğretmeniniz olarak sizden ricam bu sorunu çözmenizdir.

Hiçbir Milli Eğitim Bakanı beni ve arkadaşlarımı bu kadar heyecanlandırmadı.

Sevgili sporcularım, öğrencilerim, öğretmen arkadaşlarım, büyüklerim;  lütfen bu yazımı paylaşarak bana destek olun.

Kepez özel egitim 1. Kademe

Beden Eğitimi Öğretmeni

MAHİR ŞAYLAN