2017- 2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BASLARKEN BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ OLARAK MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI NDAN, GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI NDAN ve OKUL SPORLARI FEDERASYONUNDAN BEKLENTİLERİMİZ

a-)-Mevzuat alanında yaşanan sıkıntılar ortadan kaldırılması için ,Milli Eğitim Bakanlığında iki kurum arasında koordineyi sağlayacak Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde Gençlik ve Spor Bakanlığında ki muhatabına denk daire başkanlığı seviyesinde bir birim oluşturulması.
b-) Milli Eğitim Bakanlığınca Okullarımıza Beden Eğitimi dersleri ve Okul Spor faaliyetlerin de kullanılacak spor malzemesi desteği verilebilmesi için bütçe kaleminin oluşturulması ve okullara Beden Eğitimi ve Spor ödeneği verilmesi.
c-) Mahalli yarışmaların ulaşım giderlerinin karşılanabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığınca bütçe kalemi oluşturularak okullara mahalli yarışma ulaşım ödeneği verilmesi.
d-) Okul Spor faaliyetleri kapsamında yarışması yapılan spor branşlarının OBESİD döneminde olduğu gibi Talim Terbiye Kurulu veya iki bakanlık tarafından oluşturulacak ortak bir komisyon tarafından verilecek onayla okul spor faaliyetlerinin kapsamına alınmasının sağlanması. MEB Ders Dışı Eğitim Çalışmalarını düzenleyen 2010/49 nolu genelge Spor faaliyetleri alanında yapılacak olan ders dışı eğitim çalışmalarını 20 spor branşı ile sınırlarken, Spor Genel Müdürlüğü 2016-2017 Eğitim Öğretim yılında 43 branşa Okul Spor faaliyetlerinin organizasyonu yapmayı planlamaktadır. Mevcut MEB Ders Dışı Eğitim Genelgesinin Spor Genel Müdürlüğü ile koordine edilerek Okul Spor faaliyetlerindeki tüm branşları kapsayacak şekilde güncellenmesi.
e-) Milli Eğitim Bakanlığı Ders Dışı Eğitim Çalışması (egzersiz) saat ücretlerini 6 saatten 10 saate çıkarması, Ders Dışı Eğitim çalışması saat ücretlerinin yetiştirme kurslarında olduğu gibi iki kat ücret ödenmesi bununla birlikte Ders Dışı Eğitim çalışması yapan öğretmenlere mahalli yarışmalara katılma zorunluluk getirilmesi.
f-) Okul Spor Faaliyetlerinin sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi müsabakaların nitelikli hakemler tarafında yönetilebilmesinin sağlanması için Spor Genel Müdürlüğüne bağlı Federasyonlarda görev yapan hakem öğretmenlerin Okul Spor Faaliyetlerinde görevlendirilmeleri durumunda 3289 sayılı yasanın 29 maddesine göre Milli Eğitim Bakanlığınca izinli yerine ‘’görevli izinli’’ sayılması.
g-) MEB ve GSB tarafından müşterek Okul Sporlarına müstakil Ödül ve Disiplin yönetmeliğinin çıkartılmalıdır. Amatör Sporlar Disiplin yönetmeliğine göre İl Disiplin kurullarınca yapılan ve her ilde farklılık arz eden disiplin işlemleri hukuksal anlamda sıkıntılar doğurmaktadır. Verilen sportif cezaların eğitim boyutu ile bağlayıcı bir yanı da bulunmamaktadır. Okul Sporlarında başarılı olmuş, Dünya şampiyonalarında dereceler almış sporcu öğrencilerde Spor Genel Müdürlüğünün mevcut ödül yönetmeliğindeki hükümlerden faydalanmamaktadırlar. MEB ile GSB tarafından müşterek olarak hazırlanacak yeni bir Okul Sporları Ödül ve Disiplin yönetmeliğinin çıkarılması 
ı-) Ulusal yarışmalarda da Okul Spor Faaliyetlerinde Türkiye Finallerinde derece yapan Okul takımları ve çalıştırıcıları Milli Eğitim Bakanlığımız veya eğitim kurumlarının bağlı bulunduğu Genel Müdürlük tarafından Başarı belgesi ile taltif edilmesi.
j-) Okul Spor Faaliyetlerinin Organizasyonunda Tertip Komitesinde görev yapan MEB Personelin (öğretmenlerin) ve Okul Sporları Federasyonu il Temsilcilerinin görevlendirmelerinin tam zamanlı olarak yapılması. Özlük haklarında bir kayıp yaşamadan görev yapmalarının sağlanması (ekders ücretlerinin kesilmemesi)

Baki AYGÜN 

ÇORUM BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ DERNEĞİ BAŞKANI