2019 yılında yapılacak olan öğretmenlik alan sınavlarına Beden Eğitimi Öğretmenliği Alan Sınavı da eklendi. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2019 yılında yapılacak olan KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) sınavında  “İmam Hatip Lisesi Meslek Dersleri Öğretmenliği” ile “Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği” alanlarını da ekledi. 2019 yılında yapılacak Beden Eğitimi Öğretmenliği ÖABT sınavı yapılacak.

Hangi Öğretmenlik Branşlarında Öğretmenlik Alan Bilgi Testi (ÖABT) Yapılmaktadır
2018 yılında KPSS ÖABT, Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (İngilizce), rehber öğretmen, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği alanlarında sınav yapıldı.

2019 yılında ise Türkçe, ilköğretim matematik, fen bilimleri/fen ve teknoloji, sosyal bilgiler, Türk dili ve edebiyatı, tarih, coğrafya, matematik (lise), fizik, kimya, biyoloji branşlarında ÖABT yapılacaktır. Ayrıca din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil (İngilizce), rehber öğretmen, sınıf öğretmenliği ve okul öncesi öğretmenliği de vardır. Belirtiğimiz branşlarının yanına iki yeni öğretmenlik branşı daha eklendi. Belirttiğimiz listeye imam hatip lisesi meslek dersleri öğretmenliği ile Beden Eğitimi Öğretmenliği Alan Sınavı da eklendi.

Almanca, Arapça, Çince, Fransızca, İspanyolca, İtalyanca, Japonca ve Rusça yabancı dillerinden öğretmen atamalarında ÖABT sınavı yapılmamaktadır. Belirtilen öğretmen branşlarının ÖABT sınavı yerine, ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS)’ndan alınan sonuçlar kullanılmaktadır. YDS sonuçları KPSS P120 puan türünde değerlendirilmektedir.

ÖABT Soru Sayısı Nedir?
Sınıf öğretmenliği ve yabancı dil (İngilizce) öğretmenliği alanlarında sınava girecek öğretmen adayları, KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testinde alan bilgisi ile ilgili 45 soru, alan eğitimi ile ilgili 30 soru ile değerlendirilecek. Diğer öğretmenlik branşları ise 60 alan bilgisi sorusu, 15 ise alan eğitimi sorusu ile değerlendirilecek.

Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği Alanında ÖABT Soru Sayısı Nedir?
2019 yılında ilk defa yapılacak olan Beden Eğitimi Öğretmenliği ÖABT (öğretmenlik alan bilgisi testi)’nde öğretmen adaylarına 60 soru alan bilgisi sınavından 15 soru da eğitim alanından olmak üzere 75 soru sorulacak. ÖSYM, tarafından örnek soruları ve hangi konulardan sorulacağına ilişkin bir açıklama yapılmamıştır. Beden Eğitimi Öğretmenliği Alan Sınavı nda sorulacak sorular hakkında bilinmezlikler hala devam etmektedir.

Beden Eğitimi öğretmenliği alan sınavı örnek soruları