Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi 17. hafta mücadelesinde normal süresi 77-77 eşitlikle biten müsabakada Pınar Karşıyaka, Beşiktaş Sompo Japan'ı 89-87 yendi.

Karşılaşmaya daha etkili başlayan Beşiktaş Sompo Japan, 4. dakikada Burak Can Yıldızlı'nın 3 sayılık basketiyle 9-4 üstünlük kurdu. Pınar Karşıyaka farkı 1 sayıya kadar (10-11) indirse de Beşiktaş Sompo Japan periyodu 17-16 üstün tamamladı.

İkinci periyoda Marei ve Berk'in basketleriyle başlayan ve 21-17 üstünlük kuran Pınar Karşıyaka, 15. dakikayı da 26-25 önde geçti. Son bölümde Benzing'in 3 sayılık basketleriyle etkili olan  Beşiktaş Sompo Japan devreyi 40-35 galip bitirdi.

Üçüncü periyodun başında Burak Can Yıldızlı ve Rich'in sayılarıyla farkı 9 sayıya kadar (44-35) çıkaran konuk ekip karşısında Berk Uğurlu ve Evans'la etkili olan Pınar Karşıyaka, periyodun bitimine 2 dakika kala Berk Uğurlu'nun 3 sayılık basketiyle 55-55 beraberliği yakaladı. Yeşil-kırmızılı takım periyodu 59-58 önde tamamladı.

Karşılıklı basketlerle başlayan dördüncü periyotta son 5 dakikaya ev sahibi ekibin 67-63 üstünlüğüyle girilmesine rağmen Beşiktaş Sompo Japan üstünlüğü tekrar ele geçirdi. Son 2 dakikasına 70-70 eşitliklikle girilen müsabakada oldukça çekişmeli geçen son bölümde eşitlik bozulmadı ve normal süre 77-77 eşitlikle sona erdi.

Uzatma periyodunda Henry ile etkili olan Pınar Karşıyaka, periyodun bitimine 2 dakika kala 4 sayılık farka ulaştı: 86-82. Yakaladığı 5-0'lık seriyle 87-86 üstünlük kuran Beşiktaş Sompo Japan karşısında Pınar Karşıyaka, Henry'nin 3 sayılık basketiyle 89-87 öne geçti. Beşiktaş Sompo Japan'ın son hücum şansını kullanamadığı müsabakayı Pınar Karşıyaka 89-87 kazandı.

Salon: Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka

Hakemler: Aytuğ Ekti, Ziya Özorhon, Mehmet Karabilecen

Pınar Karşıyaka: Berk Uğurlu 25, Henry 15, Berke Aygündüz, Evans 20, Marei 11, Egemen Güven, İlkan Karaman 3, Walker 15

Beşiktaş Sompo Japan: Pressey 7, Burak Can Yıldızlı 5, Rich 25, Erkan Veyseloğlu 3, Buva 17, Dusan Cantekin 6, Kenan Sipahi 2, Ömer Utku Al, Samet Geyik, Gibson 8, Benzing 14 

1. periyot: 16-17

Devre: 35-40

3. periyot: 59-58

Normal süre: 77-77

MAÇIN ARDINDAN

Özhan Çıvgın: "Oyuncularımın gösterdiği özveri müthişti"

Beşiktaş Sompo Japan'ı mağlup eden Pınar Karşıyaka'nın başantrenörü Özhan Çıvgın, "Oyuncularımın gösterdiği özveri müthişti, taraftarımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Çıvgın, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, böyle bir galibiyete ihtiyaçlarının olduğunu söyledi. Kendi evlerinde oynadıkları her karşılaşmada taraftar desteğini hissettiklerini ancak bugün daha farklı bir atmosfer olduğunu kaydeden Çıvgın, şöyle konuştu:

"Dar rotasyona rağmen arenadaki atmosferle birlikte maç uzatmaya gitti. Uzatmaya gitmeden de kazanabilirdik. Hafta içindeki Avrupa kupası maçında hazırlanacak çok zamanımız yoktu. Tek idmanla hazırlanmaya çalıştık. Oyuncularımın gösterdiği özveri müthişti, taraftarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra ligde içeride iki maçımız var, onları da kazanıp play-off potasında yarışı devam ettirmek istiyoruz."

Çıvgın, Kameron Chatman'la yollarının ayrılmasının ardından şu anda takviye yapmayı düşünmediklerini belirterek, "Sakat olan Türk oyuncularımızın dönmesini bekliyoruz. Eğer kafamızdaki planda bir aksaklık olmadığı sürece 4 yabancı ile devam edip, Türk oyuncuların aldığı rolle beraber hem Avrupa'da hem Türkiye liginde hedefimize ulaşmak istiyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Dusko Ivanovic: "Son hücumu iyi oynayamadık"

Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Dusko Ivanovic de zor bir maç olacağını bildiklerini kaydetti. Rakiplerinin hücum ribauntlarında ve hızlı hücumlarda etkili olduğunu bildiklerini belirten Ivanovic, "Bunları yapmaları halinde kazanamayacağımızı biliyorduk. Onlar kazandılar. Son hücumu iyi oynayamadık." yorumunu yaptı.

Ivanovic, müsabakanın ardından Pınar Karşıyaka'dan iki yardımcı antrenörün kendi yardımcı antrenörlerine fiziksel müdahalede bulunduğunu ileri sürerek, bunun inanılmaz bir şey olduğunu sözlerine ekledi. 

Kaynak: TRTSPOR