igue 1'in 38. ve son haftasında Lille, deplasmanda Angers'ı 2-1 mağlup etti ve şampiyonluğunu ilan etti.

Lille'e galibiyeti getiren golleri 10. dakikada David, 45+1. dakikada Burak Yılmaz (penaltıdan) kaydetti.

Neymar, Mbappe gibi birçok yıldızı kadrosuna bulunduran PSG'nin 3 yıllık hegemonyasına son veren Lille, büyük bir başarıya imza atarak şampiyon oldu.

Üç milli futbolcumuz Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Yusuf Yazıcı 67, Burak Yılmaz 82 ve Zeki Çelik 90 dakika sahada kaldı.

Milli futbolcuların katkısı

Milli futbolcular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik, Lille'in bu sezonki başarısında önemli rol oynadı.

Burak Yılmaz, sezon içinde sakatlık geçirmesine rağmen attığı gollerle takımını şampiyonluğa taşıdı.

Ligde bu sezon çıktığı 27 maçta 16 gol kaydeden Burak Yılmaz, takımının en skorer ismi oldu.

Ligue 1'de bu sezon 31 maçta forma giyen Yusuf Yazıcı'nın 7 golü bulunurken, Zeki Çelik de 28 karşılaşmada 3 gol kaydetti.

Öte yandan sezon başında Lille'e transfer olan genç oyuncu Mustafa Kapı ise sezon boyunca A Takım'da hiç süre alamadı. Genç oyuncu şampiyonluk kutlamalarında ise yer aldı.

Kral, rekor kırdı!

Burak Yılmaz, Angers deplasmanında attığı golle yeni bir rekora imza attı.

Burak Yılmaz, 45'te penaltıdan bulduğu golle takımının 2. golünü kaydetti. Ligde 16 gole ulaşan tecrübeli oyuncu, 2007-08'den sonra Avrupa'nın 5 büyük liginde 16 gol atan ilk Türk futbolcu oldu.

10 yıllık şampiyonluk özlemine son verdi!

Ligue 1'de 1946, 1954 ve 2011'de olmak üzere 3 kez şampiyonluk sevinci yaşayan Lille, 10 yıl sonra şampiyonluk özlemine son verdi.

Türk bayrağı ile kutlama!

Maçın ardından milli futbolcular takımının şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı açarak poz verdi.

Bakan Kasapoğlu'ndan şampiyon Lille'de forma giyen milli futbolculara tebrik mesajı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Fransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) şampiyonluğa ulaşan Lille takımında forma giyen milli oyuncular Burak Yılmaz, Yusuf Yazıcı ve Zeki Çelik'i tebrik etti.

Bakan Kasapoğlu, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yayımladığı tebrik mesajında, Lille'de forma giyen 3 milli futbolcunun fotoğrafını paylaşarak, "Bizi Lille'in şampiyonluğu için heyecanlandıran 'BizimÇocuklar'a helal olsun. Tebrikler." ifadelerini kullandı.

Ligin son haftasında Burak Yılmaz'ın da gol attığı maçta Angers takımını deplasmanda 2-1 mağlup eden Lille, 10 yıl aranın ardından tarihinin dördüncü şampiyonluğuna ulaşmıştı.

KAYNAK: HABER7