Oyunda kullanılan sentetik topların çapları 100 ile 115 milimetre arasındadır. 4 santim çapındaki hedef topuna ise pallino adı verilir.

Tek kişilik bocce musakabalarında oyuncular 4’er topla, ikili veya dörtlü takım musabakaların da ise ikişer topla oynarlar.

Bocce de amaç atılan veya yuvarlanılan topun pallinoya yakın olmasını sağlamaktır. Oyuna başlayan takım önce pallinoyu sonrada kendi topunu atar. Ardından takımlar sırayla atışlarını gerçekleştirirler.

Oyuncuların saha içerisinde pallinoya yaklaşmak için yaptıkları atışa punto adı verilir. Rakip topa kendi topuna veya pallinoya direk yapılan atışlara volo, topun önce yere sonra vurmak istenen topa çarptırılmasıyla yapılan atışlara ise raffa adı verilir.

Raffa atışında vurulması gereken toplara isabet etmeyen atışlar geçersiz sayılır. Takımların ellerindeki topları bitirmesiyle bir raund sonlanmış olur. Pallinoya rakip takımdan daha yakın olan her top için 1 puan kazanılır.

Eğer bocce topu pallinoyla temas halindeyse bu 2 puan demektir. Her iki takımın toplarıda aynı durumdaysa 1’er puan verilir.

Bocce oyununda belirli bir süre yoktur rauntlar sonunda hesaplana puanlara göre toplamda 15 puan alan takım oyunun galibi olur.