Milli futbolcularımız Azerbaycan ile oynanacak hazırlık maçı ve 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası öncesi basın mensuplarının karşısına geçti. İşte oyuncularımızın basın toplantısından notlar...

Burak Yılmaz'ın açıklamalarından satır başları:

"A Milli Takım forması her şeyin üzerinde bizim için... Kulübümüzde ne kadar başarı yakalamış olsak da, buraya gelişimizde başka duygularla geliyoruz. Buradaki hayallerimiz başka. Çok güzel bir otam var her zamanki gibi... Ailelerimiz de dahil oldu. O da bizi ayrıca mutlu etti. Hocamıza da teşekkür ediyoruz. Bizi rahat ettirmek adına her şeyi yapıyor. 2 günlük bir dinlenme sürecimiz olduktan sonra tam konsantre kampımıza başlayacağımızı düşünüyorum. Her şey yolunda. Başarılı bir sürecin başladığını düşünüyorum."

 

"Maçlara tek tek bakmamız gerekiyor. Benim birinci hedefim İtalya maçı. Kimse kimseden çekinmiyor. İtalya bizden, biz de İtalya'dan... Saygımız sonsuz. Maçın ne denli zorlu ve sert geçeceğinin farkındayız. İtalya defansıyla ekol olmuş bir takım. Bunun da bilincindeyim. Baskı her zaman bana iyi gelmiştir. Maça kadar istedikleri kadar baskı yapsınlar benim için iyi olur."


"Geçmişte çok sıkıntılar yaşandı ama başarısız dönemde çok genç arkadaşımız aramıza katılmıştı. Geçmişteki hocalarımıza da teşekkür ederiz. İyi bir jenerasyon yakaladık. Burada en büyük pay basınındır, milli maç haftası değil milli hafta ilan ettiğiniz haftalar var"

"Çok iyi bir jenerasyon yakaladık. Geçmişteki hocalarımızın da etkisi var ama Şenol hocanın bu milli havanın oluşmasında etkisi çok büyük... Şenol hocayı konuşmaya başlasak 2 gün anlatırım burada..."

"Bu hedefleri hayal etmenizi sağlayan bizleriz. Elemelerde oynadığımız oyun, gösterdiğimiz mücadele ve kazanılan zafer... Maçlar tamamlanmadan, Avrupa Şampiyonası'nı garantileyen bir takım olduk."

"Uluslar Ligi'nde sallantımız oldu. O, bizim hatamız. Orada biraz rehavetimiz vardı açıkçası."

"Hollanda, Norveç, Letonya maçına gelene kadar 2.5 günde 1 maç oynadık. 2.5'ar günde 4 tane maç oynadık. Letonya maçının talihsizliği, son maç olmasıydı. Çok yorulmuştuk. Yaklaşık 15-16 oyuncumuz koronavirüs oldu. Çok talihsizlik vardı."

"Büyük maçları çok daha iyi oynuyoruz. Kendi aramızda bizde bunu konuşuyoruz. Hocamız da bu konuda bize serzenişte bulundu. 'Sizi büyük maçlara değil, küçük maçlara daha iyi hazırlamam lazım' dedi."

"Dünya Kupası Elemeleri'nde tekrar ciddiyetle, büyük maçlarda eski performansımızı yakalayarak, bazı şeyleri hayal etmenizi sağlayan bizleriz. Bunun sorumluluğunu biliyoruz. Her maça tek tek bakmamız lazım."

"Fransa'da üzerimize düşen bir Türk gibi olmak, Türk gibi oynamak, Türk gibi başarılı olmaktı."

 

"Mbappe ve Neymar şu an dünyanın en iyi iki oyuncusu. Onların önünde şampiyon olmak gurur verici."

"Kolay geliyor ama yaşanılan bu başarıyı 1 sene sonra belki daha iyi anlayacağız. Olağanüstü bir başarı. Mbappe, Neymar olarak bakmamak lazım sadece, dünyanın en güçlü kulübüne karşı başarılı olduk."

"Türk futbolunda çok şeyi düzeltmek gerekiyor. Dile getirebileceğimiz çok sorun var. Şu an düzeltecek konumda değilim. Allah izin verirse bunları düzeltebilecek konumda da olacağım."

"Ben 7 yaşında Antalya'da altyapıda başladım futbola, 35 yaşında yine buradayım. Futbolda her şeyi yaşadım ben, kovuldum, kiralık gittim. Çok güzel bir kariyerim var."

"Geçmişte Galatasaray'a dönmek istiyorum dedim olmadı, futbolu Beşiktaş'ta bırakmak istiyorum dedim olmadı. Teklifler tabii ki var. Ama şu andan itibaren sadece Milli Takımı düşünüyorum, buna konsantre olalım."

"Lille'de harika bir şampiyonluk yaşadık ama artık bu konunun kapanmasını istiyorum. Hiçbir şey Milli Takım'ın önünde olamaz. Artık Lille hakkında bir soru sorulmamasını rica ediyorum. Tamamen Milli Takıma konsantre olalım."

"Azerbaycan bizim kardeşimiz. Bugün Azeri kardeşlerimizle oynayacağız. EURO2020'de Bakü'de oynamak bizim için büyük şans olacak. Onlara selam olsun... İnşallah bir galibiyetle oraya gitmek istiyoruz"

Zeki Çelik'in açıklamaları şöyle:

"Kampa başladık. Önümüzde güzel bir hazırlık dönemi var. Güzel maçlar var. En iyi şekilde hazırlanacağız. İlk maçımız İltalya ile o maça en iyi şekilde hazırlanıp kazanmak için oynayacağız."

"Şenol hoca geldikten sonra birçok kez bizimle toplantı yaptı. Milli forma için ülkemizin bizden neler beklediğini anlattı. Bize çok destek oldu, güven aşıladı. Takım arkadaşlarım da olumlu bir sinyal aldı ve başarı gelmeye başladı. Geleceğim hakkında hiçbir plan yapmadım. Avrupa Şampiyonası ve Milli Takıma odaklanmak istiyorum. Sonrasına bakacağız"

"Fransız taraftarlar bile Türk Bayrağı açtılar. Binlerce insan bize destek oldu. Bu bizim için büyük bir gurur. Ülkemizi temsil etmek onur verici." 


"Ben hedeflerimi her zaman yükseğe koydum. Kendi gelişimim açısından Avrupa'ya gitmeyi daha doğru buldum. Oraya giderek başarılı olmak çok keyifli." 

Yusuf Yazıcı'nın ifadeleri şöyle:

"Biz milli takıma gelmeden önce çok mutlu bir şekilde geliyoruz. Burayı çok seviyoruz, çok özlüyoruz. Çok güzel bir arkadaşlık ve ortam var. Burayı çok özlediğimi belirtmek istiyorum. Bizim için her şeyin iyi geçeceğini düşünüyorum."


"Burak ağabey ve Zeki'yle beraber Fransa'da şampiyon olduk. Orada tarih yazdık. Bunun için çok mutluyuz ve gururluyuz. Kampa geldiğimizde yemek yiyoruz. Bir arkadaşımız İtalya, biri Fransa, biri İngiltere'yi anlatıyor. Sonra dönüp kendime diyorum ki; biz Avrupa'yı domine etmişiz. Hepimiz en iyi yerlerde, en üst seviyede oynuyoruz. Bu bakış açısı bizi farklı bir yola götürecek"

"Trabzon'dan ayrılırken, hem ülkemi hem de şehrimi en iyi şekilde temsil etmek için gidiyorum demiştim. 'Bize her yer Trabzon' diye bağırmam planlı değildi, tamamen doğal gelişti."

"Rakiplerimiz de bizden çekiniyor. İtalya ile oynayacağız. Onlar da kiminle oynayacağını iyi biliyor ve bizleri tanıyor."

"Halkımız bize güvensin, destek olsun. Bu sayede başaramayacağımız şey olmadığını düşünüyorum."