TFF Başkan Adayı Mehmet Büyükekşi, TFF Genel Kurulu'nda açıklamalarda bulundu. Büyükekşi," Seyircilerimizi mutlaka stadlara tekrar kazandırmamız gerekiyor. Yasağın kalkmasını önemsiyoruz." dedi.

Büyükekşi açıklamalarında şunları dile getirdi:

"140 ülkeye dizi ihracatı yapıyoruz. Niye futbol kulüplerimizin maçlarını pazarlamayalım? Hakem performanslarını yapay zekayla değerlendirmek istiyoruz.

Fikstürlerin belirlenmesi ve sevkler konusunda Kulüpler Birliği'nin görevlendireceği yetkilendirilmiş bir kişinin de yer alacağı koordinasyon kurulu kurmak istiyoruz.

2022-23 sezonunda Rezerv Lig'i hayata geçirmek istiyoruz.Bütün takımlar finansal sorunlar içerisinde. Hepimiz ana sorunlarımızın ne olduğunu çok iyi biliyoruz. Çözümleri konusunda farklı görüşlere sahip olabiliriz. Niyetimiz halis.

Yol arkadaşım, rahmetli Hasan Doğan'ın bıraktığı mirası sürdüreceğim. Size söz veriyorum, bu mirası en iyi şekilde temsil edeceğim. Futbolumuzu daha iyiye taşıyacağız.

THY'de 15 yıl yönetim kurulunda görev yaptım. Bu dönemde Manchester City ve Barcelona gibi kulüplere sponsor olduk.

 Hakem performansları için yapay zekayı kullanmak istiyoruz. Hiçbir konu algı operasyonu olmamalı. Şefaff olarak kamuoyuna açıklayacağız.

Eğer seçilirsem, mevcut Tahkim ve Disiplin Kurulları'nın istifasini isteyeceğim."