Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü (ÖYGM) tarafından Destekleme ve Yetiştirme Kursları 2018-2019 e-Kılavuzu yayınlandı.

Takvimde öncelikle kurs merkezi açılma başvurularının alınması ve başvuruların il/ilçe milli eğitim müdürlüklerince onaylanması süreci daha sonra da kurslarda görev almak isteyen öğretmen başvurularının alınması işlemi gerçekleştirildi. Okulların açılmasının ardından da kursta yer almak isteyen öğrencilerin başvuruları alındı. Kurs sınıflarının oluşturulmasının ardından da kurslar eğitim öğretime başladı.

Milli Eğitim Bakanlığının, özellikle dershanelerin kaldırılmasından sonra üniversiteye ve liseye geçiş sistemine hazırlama modeli olan EBA Destekleme ve Yetiştirme Kursları ile ilgili kılavuzla takvimi açıklandı.

Destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alacak öğretmenlerin başvuru tarihleri belli oldu. Başvurular okullardan yapılacak ve ilçe/il milli eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra görevlerine başlayabilecekler. 2018-2019 Öğretim Yılı Destekleme ve Yetiştirme Kursları Birinci, İkinci ve Yaz Dönemleri İş Takvimi belli oldu.

DESTEKLEME YETİŞTİRME KURSU BİRİNCİ DÖNEM

2018-2019 eğitim öğretim yılı MEB DYK Kurs Takvimine göre birinci dönem kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması işlemi 5-12 Eylül 2018 tarihlerinde yapıldı. DYK kurslarında görev alacak öğretmenlerin başvurularının alınması işlemi ile kurslarda görevlendirilecek ücretli öğretmen başvurularının il/ilçe millî eğitim müdürlükleri tarafından onaylanması 10-16 Eylül 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. 

Öğrenci başvurularının alınması 17-23 Eylül 2018 tarihleri arasında, DYK kurs sınıflarının oluşturulması 24-30 Eylül 2018 tarihleri arasında yapıldı. Birinci dönem Destekleme ve Yetiştirme Kursları 1 Ekim 2018 tarihinde başladı ve 13 Ocak 2019 tarihinde de sona erecek.


DYK İKİNCİ DÖNEM

21 Ocak 2019-3 Şubat 2019 tarihleri arasında kurs merkezi başvurularının alınması ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince onaylanması işlemi yapılacak olup öğretmen başvurularının alınması ve onaylanması ise 4-10 Şubat 2019 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Destekleme ve Yetiştirme Kursları için 11-17 Şubat 2019 tarihleri arasında öğrenci başvuruları alınacak ve 18-24 Şubat 2019tarihleri arasında okul müdürlüklerince kurs sınıfları oluşturulacak. İkinci dönem DYK 25 Şubat 2019tarihinde başlayacak olup kurslar 2 Haziran 2019 tarihinde tamamlanacak.


DYK ÖĞRETMEN BAŞVURULARI

Kurslarda görev almak isteyen kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, MEBBİS şifreleri ile e-kurs modülünden görev almak istedikleri kurs merkezi tercihlerini yaparak başvuruda bulunacaklar. Kadrolu/sözleşmeli öğretmenler, kurs merkezi tarafından belirlenen derslerden Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesinde; atama branşları ile okutabilecekleri diğer derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler.


ÜCRETLİ ÖĞRETMENLERİN DYK BAŞVURUSU

DYK’larda görev almak isteyen ücretli öğretmenler, aday öğretmen olarak atama şartlarını taşımaları hâlinde, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı 9 No’lu Kararı çerçevesince okutabilecekleri derslerden kurs başvurusunda bulunabilirler. Bu öğretmenler, e-kurs modülü üzerinden sisteme ilk girişte oluşturacakları şifre ile başvurularını yaparak, sistemden alacakları ilgili evrakı il/ilçe komisyonuna ulaştırır.


ÖĞRETMEN GÖREVLENDİRMESİ

Kurslarda görev alacak öğretmenlerin belirlenmesi, e-kurs modülü üzerinden kurs merkezi müdürü tarafından öncelikle o kursa başvuru yapan kadrolu ya da sözleşmeli öğretmenler arasından öğrenci tercihleri ve ihtiyaçlar gözetilerek yapılır. İhtiyaç olması hâlinde, komisyon tarafından başvuruları onaylanan ücretli öğretmenler ders ücreti karşılığında görevlendirilir.

 

kamuajans