UEFA yetkilileri ve İngiliz hükümeti, corona virüs seyahat kısıtlamalarını ortadan kaldırmak için Manchester City-Chelsea Şampiyonlar Ligi finalini İstanbul'dan Wembley'e taşımayı görüşecek. Flaş iddianın sahibi New York Times gazetesi...

Avrupa futbolunun yönetim organı, Pazartesi günü(yarın) İngiliz hükümeti ile Şampiyonlar Ligi finalinin Londra'ya taşınması konusunda görüşecek.

İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 29 Mayıs'ta yapılması planlanan final, Avrupa kulüp futbol takvimindeki en büyük gün olarak öne çıkıyor. 

Maçın nerede yapılacağına ilişkin iddialar, Türkiye'nin geçen ay corona virüs önlemleri kapsamında tam kapanma ilan etmesinden bu yana artıyor. Manchester City ve Chelsea'nin finaldeki yerlerini almalarından kısa bir süre sonra İngiliz hükümeti, taraftarlar için Türkiye'yi riskli ülkeler arasında işaret etti. 

İngiltere Futbol Federasyonu yetkilileri, Avrupa'nın yönetim organı UEFA ile finalin taşınması hakkında görüşmeler başlattılar. Haberde UEFA ve İngiliz hükümeti arasında yarın bir görüşme yapılacağı ve kararın 48 saat içinde açıklanacağı belirtildi. Görüşmede bir anlaşmaya varılamazsa, Portekiz başta olmak üzere yedek bir seçenek masaya yatırılacak.

Finalin taşınması yönünde bir karar çıkması durumunda Şampiyonlar Ligi finali üst üste ikinci kez İstanbul'dan alınmış olacak. Geçen yıl çeyrek final arifesinde virüsün yayılmasını engellemek için organizasyon İstanbul'dan Portekiz'e taşınmıştı. 

İngiliz turistler için popüler bir destinasyon olan Türkiye'de vaka sayısına göre; Şampiyonlar Ligi finalinden 12 gün önce(17 Mayıs) tam kapanmanın sona ermesi bekleniyor. Hükümet yetkilileri taraftarlarını ülkede kalmaları konusunda uyarırken, İngiltere'ye dönen kişiler için 10 günlük bir karantina süreci olacağını açıkladı.

UEFA'NIN TÜRKİYE PLANI - New York Times'ın haberde verdiği bir başka detay ise UEFA, olası taşınma nedeniyle doğacak Türkiye'nin tepkisini aşağı çekmek için finali 2023'te İstanbul'da oynanatarak ve Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına denk gelecek şekilde yapılmasını önerecek.

Öte yandan İngiliz The Sun gazetesi ise, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ve UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in konuyla ilgili bir görüşme yaptığını aktardı. Johnson, virüs nedeniyle Türkiye'yi neden kırmızı listeye aldıklarını aktarırken, Ceferin ise hükümetten final için bazı garanti koşullar talep etti.

İngiltere Ulaştırma Bakanı Grant Shapps, Başbakanlık Ofisi 10 Numarada düzenlediği basın toplantısında, İngiliz Futbol Federasyonunun karşılaşmanın İngiltere'de oynanması için UEFA'ya başvurduğunu belirtmişti.Shapps, İngiltere Futbol Federasyonuyla UEFA yetkilileri arasındaki görüşmelerin sürdüğünü ve son kararı UEFA'nın vereceğini söyledi.

 

NTVSPOR