Dünya genelinde koronavirüse karşı aşılama ve tedavi çalışmalarına yönelik faaliyetler hızla devam ediyor. Aşılama çalışmalarının hızlandığı günlerde, bazı ülkelerde vaka sayılarının artış göstermesi dikkat çekici oldu. Özellikle Hindistan'dan yayılım gösteren ve Delta varyantı olarak bilinen tür hakkında Dünya Sağlık Örgütü'nden açıklama geldi.

ALFA VARYANTINA GÖRE YÜZDE 65 DAHA BULAŞICI

Koronavirüs salgınına karşı yürütülen çalışmalarda, Delta Varyantının genetiğine ve bulaşıcılığına ilişkin araştırmalar gerçekleştiriliyor.

İngiltere'de yapılan bir araştırmada yeni vakaların yüzde 99'unu Delta varyantı oluşturduğu tespit edildi. İngiltere Sağlık kurumu, Delta varyantının, ilk kez İngiltere'de görülen Alfa varyantına göre ev içinde yüzde 65 daha bulaşıcı olduğunu ve gençlerde daha sık görüldüğünü açıkladı.

DSÖ UYARDI

DSÖ'den bilim insanları, Delta mutasyonunun daha bulaşıcı olduğunu ve bu yüzden baskın varyant haline geldiğini söylüyor. Özellikle aşılamaların da yapıldığı bölgelerde zaman zaman yaşanan artışın, Delta Varyantına bağlı olduğu ifade edildi.

Aşıların varyanta karşı etkinliğini belirlemek içinse daha fazla veriye ihtiyaç olduğunu belirtiliyor.

Haber 7