Sezon başında yaşanılanlardan, kırılma anlarına, Sergen Yalçın ile ilişkisinden, milli takıma kadar birçok konuda açıklamalarda bulunan 20 yaşındaki eldiven, hayatının son 1.5 yılda nasıl değiştiğini de değerlendirdi.

İşte Ersin Destanoğlu'nun açıklamaları;

SERGEN HOCA'NIN BENİ SEÇMESİNE ŞAŞIRDIM

Sergen Hoca'nın geldikten sonra bana şans vermesine şaşırdım biraz açıkçası. Utku abi uzun yıllardır burada sonuçta... İkimize de eşitti hoca. Hocanın bana güvenip şans vermesinden dolayı çok mutlu oldum. Şans geleceğini hissediyordum ama ne zaman olur. O son 8 maçın hangi maçları olur bilmiyordum. Ama hoca son 8 maçın 8'inde şans verdi ben de sahada elimden geleni yaptım. Hoca her zaman genç oyunculara karşı birebir iletişimi iyi birisi. Özgüven aşılıyor. Konuşur benimle de iletişimi çok iyi. Çoğu maçta iyi oynamamızın sebebi de kaleci hocalarımız ve Sergen hoca. Geliyorlar konuşuyorlar neler yapacağımız söylüyorlar her maç. Hangi durumlarda neler yapacağımızı nasıl davranacağımızı söylüyorlar. Bunlar da bize olumlu yansıyor.

MİLLİ ARADA TEKRAR AYAĞA KALKTIK

PAOK maçıyla sezonu erken açınca ve oradan da mağlubiyetle dönüp elenince o da lige yansıdı. Aslında lige de galibiyetle başlamıştık ama devamındaki süreçte yeni bir takım yeni oyuncular gelmişti. Alışmaları süre aldı. Ben de Beşiktaş Dergisi'ne verdiği bir röportajda 'Biz oynadıkça daha iyi bir takım haline geleceğiz' demiştim. O da aslında oldu. Hoca da bize milli takım arasına kadar bekleyin diyordu. Toparlanmamız, dinlenmemiz gereken bir süreçti o. Tekrar bir ayağa kalkma sürecimizdi o. Sonrasında ayağa kalktık ve ligi şampiyon bitirdik.

ŞAMPİYONLUKTAN SONRA RAHATLADIK

O ligin 40 maçın 42 haftanın verdiği o şey, baskı, son hafta vardı. Bir iki gün hoca da bizi serbest bırakınca herkes biraz kafa dağıttı. Ondan sonra kupa maçına daha rahat çıktık. Bu da zaten olumlu yansıdı ve kazandık. Çok mutluyum. Sezon başında hedefimiz tabii iki kupayı da almaktı ama başarmak çok zordu. Ama zoru başardık takım halinde.

ŞENOL HOCA GÖREV VERİRSE ELİMDEN GELENİ YAPARIM

Bence ülke adına güzel bir şey birçok kalecinin oynamaya aday olması. Ben Milli Takım'ı o kategoride görmüyorum. Kim çıkıyorsa sahaya ülke için elinden geleni yapıyor. Burada kimin oynadığı, kimin süre bulup bulmadığı önemli değil. Çağrılırsak elimizden geleni yaparız. Şenol hoca görev verirse her zaman elimden geleni yaparım. Ümit Milli Takım'a gidiyorum, elimden geleni yapıyorum. Çünkü Milli Takım armasını taşıyorum abi ben. U15'te de aynı, Ümit Milli Takım da aynı. A Milli Takım tabii bambaşka bir duygu ama armayı taşıyoruz sonuçta. Uğurcan, Altay, Mert abi, Gökhan abi var onlar biraz daha büyük. Bence çok güzel bir şey bu kadar kalecinin olup Milli Takım kalesi için aday olması.

BANA POZİSYONLARI ANLATIYORLAR

Stoperde Montero, Vida, Welinton var bazen Necip abi oynuyor... Aslında hepsi bana destek oldukları için hepsiyle de iyi anlaşabiliyorum. Maç içinde konuşmalarımız oluyor. İkili diyaloglar oluyor. Hemen pozisyonu anlatıyorlar şöyle şöyle yap diye. Hemen geçiyorum bir dahaki pozisyonda onu yapıyorum. Hepsiyle iyi anlaşıyorum. Zaten abi iyi anlaşmasak... Bu sezon 13 maçta gol yemedik.

MUSLERA TEBRİK ETTİ ONORE OLDUM

Türkiye'de birçok kaleci var. Muslera mesela. Yabancı herkes tarafından sevilen. Hatta ben Galatasaray maçından sonra gittim formasını aldım, değiştirdik. Şampiyon olduktan sonra tebrikler mesajı attı bana. Çok mutlu oldum. Öyle bir isimden mesaj almak çok mutlu etti. Jest yaptı onore etti beni Muslera'nın mesajı.

ONDAN ÇOK ŞEY ÖĞRENDİM

"Çok mutluydum. Ben aslında ilk A takıma çıktığımda Tolga abinin antrenmandaki çalışmalarını görünce birçok şey öğrenebilirim ondan. Gerçekten kaleci tekniği konusunda çok üst düzeydi. 1.5-2 senede ondan birçok şey öğrendim. Tolga abi çok iyiydi. Bize abilik yapıyordu."

RIDVAN KAPTANIMDI BANA ÇOK SU TAŞITTI

"Rıdvan, 'Şampiyon olursak sana koşacağım' dedi. Ben dizlerimin üzerine çöktüm Göztepe maçı bittikten sonra Rıdvan baktım böyle sol bekten bindirmiş gibi uçarak geldi yanıma. Rıdvan'la biz 12 yaşından beri beraberiz. Evlerimiz de yakın. Aynı lisede okuduk. Aynı takımdaydık. Benim kaptanlığımı yaptı. Su taşıttı bana hep. Tesiste beraber kalıyoruz. Özel hayatımız için de karar verirken birbirimizin söylediği kelimeler kararlar da etkili oluyor. Ben devre arası eve çıkmayı düşünmüştüm. Rıdvan 'ben tesiste kalacağım tek başıma, sen de kal' dedi. Sezonu tesiste kalarak tamamladık. Aynı odada... Kardeş gibiyiz. Maçtan sonra 'RıdvanErsin el ele' diye tribüne çağırıldık. Ben şey dedim. 'Rıdvan artık iyi ikili olduk herhalde.' Metin-Ali Feyyaz gibi olamayız da. Onların yolundayız. Böyle bir hava oluşturmuşuz insanların gözünde. Çok hoşuma gitti bu durum. Rıdvan'ı elinden tuttum götürdüm. Rıdvan'da 'parka götürürmüş gibi götürdün beni' dedi. Üçlü çektirdik. Çok güzeldi, çok mutlu oldum beraber gitmemizden. İnsanların gözüne o arkadaşlığımız, kardeşliğimiz samimi şekilde geçmiş."

HOCA 'SAKİN KALIN PANİK YAPMAYIN' DEDİ

"Maç içinde bizim taraftarların durumundan anlaşıldı Galatasaray'ın gol attığı. Taraftar çok kötüydü. Ama bize bir şey yansımadı. Sonuçta kazansak şampiyonuz. Devre arası Sergen hoca sakin kalmamızı, panik yapmamamızı, atarsak şampiyon olacağımızı, aynı şekilde oyunumuzu sahaya yansıtmamızı ve enerjimizi yüksek tutmamızı söyledi. Ki öyle yaptık golü attık şampiyon olduk."

BAYERN MÜNİH'İ İSTEMEM

"Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılacağız. İnşallah taraftarımızın önünde oynarız. O ses, o ambiyans bambaşka hal olur. İnşallah çok heyecanlıyız. Ben her kaleciyi izliyorum ama Neuer bir başka... Onu dikkatli izliyorum. Uzun zamandır böyle takip ettiğim, başarılı, kupa kazanan, özellikleriyle öne çıkan bir kaleci. Ondaki özellikler birçok hocanın istediği özellik. Çok farklı bir kaleci. Neuer'le karşılıklı oynamak isterim, güçlü takımlarla da karşılaşmak isteriz ama önce gruptan çıkmayı tercih ederim. O sonra olsun mümkünse. Kimseden korkumuz yok gerçi, kim gelirse oynayacağız."

KAYNAK: AKŞAM