Online başvuru tarihi

05-27 Ağustos 2019

24 saat http://ozelyetenek.ebyu.edu.tr

Kesin Kayıtlar ve Evrak teslimi

28-29 Ağustos 2019 09.00-17.00 Erzincan Binali Yıldırım Üniversitesi Özel
Yetenek Sınavları Kayıt Bürosu (Eğitim
Fakültesi A3 Blok Zemin Kat)/ Yalnızbağ
Kampüsü.

Özel Yetenek Sınavı
Giriş Listelerinin İlanı
30 Ağustos 2019

ozelyetenek.ebyu.edu.tr

Özel Yetenek Sınavı

31 Ağustos 2019-... 09:00-……… Rektörlük Spor Salonu

Sınava müracaat koşulları 
a) T.C. Vatandaşı olmak. 
b) 2019-YKS sınavı 1. oturumu TYT (Temel Yeterlilik Testi) puan türünden, milli sporcular için en az 150, spor alan mezunları için en az 160, Fair–Play, 1. Derece şehit yakını ve diğerler kontenjanlar için en az 180 puan almış olmak. 
c) 2019 ÖSYS’de YKS ile herhangi bir yükseköğretim programına yerleştirilen veya diğer üniversitelerin yaptığı özel yetenek sınavlarına katılan adaylar da bu sınava başvurabilirler. 
d) 2018 YKS puanı veya özel yetenek sınavı sonucu ile bir yükseköğretim programına (Açık Öğretim Fakültesi kontenjansız programları hariç) yerleştirilen adaylar, 2019-YKS puanı ile bir yükseköğretim programına yerleştirilirken ortaöğretim başarı puanına uygulanacak katsayılar yarıya düşürülecektir. 2017 ÖSYS’de bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların ortaöğretim başarı puanlarına uygulanacak katsayılarda herhangi bir değişiklik yapılmayacaktır. Adayların daha önce bir yükseköğretim kurumuna yerleşip yerleşmediği (özel yetenek sınavı dâhil) kontrol edileceğinden adayların bu konuda çok dikkatli davranmaları gerekmektedir. 
e) Sınava girecek adayların resmi sağlık kurumlarından alacakları sağlık raporunu başvuru belgelerine eklemeleri zorunludur. Kayıt sırasında bu raporu ibraz etmeyen adayların kayıtları yapılmayacaktır. 
f) Başvuru alanı özel olan adaylar (milli sporcu, fair play ve 1. derece şehit yakını) alanı ile ilgili belgeleri ibraz etmek zorundadır. 
g) Engelli kontenjanından başvuracak adayların 2019 YKS 1. oturum TYT puan türlerinin herhangi birisinden en az 100.00 puan almış olmaları ve engel durumlarını “Engelli Sağlık Kurulu Raporu” ile belgelemeleri gerekmektedir. 
h) Adayların biyometrik fotoğraflarını online kayıt esnasında sisteme yüklemeleri, kesin kayıt esnasında da bu fotoğrafları yanlarında bulundurmaları gerekmektedir. 
i) Özel yetenek sınavına müracaat eden adayların kayıt için gerekli belgelerinde herhangi bir eksiklik olması halinde kayıtları kesinlikle yapılmayacaktır. 
j) Yanlış beyanda bulunanların sınavları geçersiz sayılarak kayıtları silinecek ve haklarında yasal işlem yapılacaktır. 
k) Özel yetenek sınavı: adayların tümünün katılacağı çeşitli istasyonlardan oluşan koordinasyon parkuru şeklinde uygulanacaktır. 

 

İlan metinin indirmek için tıklayınız... 

Kılavuzu indirmek için tıklayınız...