Fenerbahçe’de Ali Koç aldığı 6 bin 459 oyla ikinci kez başkanlığa seçildi.

Fenerbahçe’de Olağan Seçimli Genel Kurul sona erdi. 29 bin 9 üyenin oy kullanma hakkında sahip olduğu Fenerbahçe Kulübü’nde 6 bin 682 kongre üyesi sandık başına geldi. 6 bin 459 oy ile Ali Koç, ikinci kez sarı-lacivertlilerin başkanlığına seçildi.

Seçimin ardından açıklamalarda bulunan Koç, şu ifadeleri kullandı:

"Son günlerde yaşananlardan alınacak çok mesaj var. Bu kulübün gerçek sahibinin taraftarlarımız olduğunu, bir kez daha tüm ülkeye gösterdiniz. Tüm üyelerimize, taraftarlarımıza, tüm çubuklu sevdalılarına, şahsım ve yönetim kurulum adına çok çok teşekkür ediyorum."

"Fenerbahçeliler, zor günlerde verecekleri mesajları çok iyi bilirler."

"Son birkaç günde yaşananlardan sonra, bugün burada sergilediğiniz duruş ve reaksiyon, camiamızın birliği açısından beni ve arkadaşlarımız fazlasıyla umutlandırmıştır. Fenerbahçeliler, zor günlerde verecekleri mesajları çok iyi bilirler."

"Bunlar, bu camianın farkını fazlasıyla gösteriyor. Kongre üyeleri, bu camiaya nasıl sahip çıkacaklarını, başkanlarına geçmişte oldukları gibi nasıl sahip çıkacaklarını bugün de gösterdiler."

"Bugün kiminle konuştuysam, şehir dışından gelmişti"

"Bugün kiminle konuştuysam, şehir dışından gelmişti. Şanlıurfa, Malatya, Kırklareli, İzmir, Ankara... Bugün bir kongre üyemiz, İsveç'ten sabah indi, 4 saat İstanbul'da kaldı ve oyunu verip gitti."

"Yapacak çok işimiz var"

Bu başlangıcı, bugün burada yapıyoruz. Yapacak çok işimiz var. Bu inanca layık olmak için elimizden gelen her şeyi yapacağımızı temenni ediyorum."

"Beklentilerinizin farkındayız. Mahcubiyetimizi, özellikle futbol için ifade etmiştim. Bu bizim için, yeni dönem özelindeki en büyük motivasyon ve sorumluluk bilinci. Bu konuda içiniz rahat olsun."

"Çok büyük deneyimler kazandık"

Geride kalan 3 yılda, doğrusuyla, yanlışıyla, çok büyük deneyimler kazandık. Ne yaparsak yapalım, futbolda başarı olmadığı takdirde, diğerleri gölgede kalıyor, biliyorum. Bana göre futbolda, her sezon belli bir aşama kaydettik. Belli bir tecrübe kazandık."

"Bazen kadromuzda eksiklikler olur. O sezon, rakiplerinize göre en iyi kadroya da sahip olmayabilirsiniz. Ancak tüm eksiklerinize rağmen iyi bir aile ortamınızın olması, iyi bir takım ruhunun tesir edilmesi, birçok eksiğin üstünü örttüğünü çok kez yaşadık. Tüm stadyum yek vücut olacak. Aynı şarkıyı söyleyecek. Tüm sporcularımız, takım olmanın ne olduğunu, kuvvetli bir şekilde sizlerden görecek. Giydikleri formanın sorumluluğunu çok daha iyi kavrayacak ve formanın hakkını sonuna kadar verecekler."

Ali Koç'un yönetim kurulu listesi şu isimlerden oluşuyor:

Asil: Erol Bilecik, Burak Çağlan Kızılhan, Ömer Temelli, Mehmet Dereli, Fethi Pekin, Sertaç Komsuoğlu, Simla Türker Bayazıt, Hüseyin Arslan, Esin Güral Argat, Nüket Küçükel Ezberci, Ahmet Ketenci, Alper Pirşen, Kemal Danabaş, Ruşen Çetin

Yedek: Selma Altay Rodopman, Ömer Okan, Selahattin Baki, Bekir İrdem, İlker Dinçay, Özgür Özaktaç, Can Gebetaş.

Haber7