Geride kalan sezonu tarihinin en kötü dönemlerinden birini geçirerek 46 puanla şampiyon Galatasaray'ın 23 puan gerisinde 6. sırada bitiren sarı-lacivertliler, yeni sezona iyi başlangıç yaptı.

Ülker Stadı'nda ligin yeni takımı Gaziantep Gazişehir'i konuk eden Fenerbahçe, rakibini gole boğdu. Sahadan 5-0 galip ayrılan sarı-lacivertli ekip, averajla liderlik koltuğuna oturdu. Maçta 3 penaltı kazanan Fenerbahçe, bunlardan 1'ini Moses ile değerlendiremedi.

Karşılaşmaya atak başlayan Fenerbahçe, Moses'ın 6. dakikada penaltıdan attığı golle 1-0 öne geçti. Ev sahibi ekip, 13. dakikada bir kez daha penaltı kazandı. İkinci kez penaltı için topun başına geçen Moses bu kez Gazişehir kalecisi Günay'ı geçemedi.

Fenerbahçe, 17. dakikada yeni transferi Muriç'in jeneriklik golü ile farkı 2'ye çıkardı: 2-0

Sarı-lacivertli ekip, 24. dakikada bir penaltı daha kazandı. Topun başına geçen Emre Belözoğlu, skoru 3-0 yaptı. İlk yarı bu skorla tamamlandı.

Fenerbahçe'de 74. dakikada Dirar topu ağlara gönderdi. Pozisyonda hakem ilk olarak ofsayt kararı verse de VAR incelemesi sonucunda gol geçerli sayıldı: 4-0

Gol perdesini 88. dakikada sarı-lacivertli ekibin genç oyuncusu Ferdi Kadıoğlu, kapattı: 5-0

Bu sonuçla Fenerbahçe sahadan 3 puanla ayrıldı.

123 haftalık hasret bitti.

Fenerbahçe, tam 123 haftadır hasret kaldığı Süper Lig'de liderlik koltuğuna sezonun ilk haftasında aldığı 5-0'lık galibiyetle otururken Gazişehir Gaziantep, Süper Lig'deki ilk maçından mağlubiyetle ayrıldı.

İLK YARININ ÖNEMLİ ANLARI...

5. dakikada Fenerbahçe penaltı kazandı. Emre Belözoğlu'nun pasına hareketlenen Kruse, ceza sahası ön çizgisi civarında Kana Bıyık'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve takımına penaltı kazandırdı.

GOL: 7. dakikada Moses'ın kullandığı ve topu filelere gönderdiği penaltıyla Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

12. dakikada Fenerbahçe, bir kez daha penaltı kazandı. Ceza sahası son çizgisinde topla buluşan Emre Belözoğlu, Chibsah'dan topu kurtarmaya çalışırken oyuncunun yaptığı faul sonrasında yerde kaldı ve hakem Arda Kardeşler beyaz noktayı gösterdi. Topun başına yine Moses gelirken, oyuncunun yerden vuruşunda kaleci Günay Güvenç meşin yuvarlağı yatarak kontrol etti.

GOL:  17. dakikada Fenerbahçe farkı ikiye çıkardı. Emre Belözoğlu'nun havadan şık pasını ceza sahası içinde göğsüyle düzelten Vedat Muriç, bekletmeden düzgün vurdu ve skoru 2-0 yaptı.

20. dakikada Moses'ın ceza sahasına sağdan girerken içeriye ortasında Gazişehir Gaziantep savunması topu kornere gönderdi. Emre topu alıp köşe gönderine giderken maçın hakemi VAR'dan gelen uyarıyla pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izledi. Moses'ın meşin yuvarlağı içeriye gönderdiği sırada topun savunmada Morais'in eline çarptığı gerekçesiyle Arda Kardeşler üçüncü kez penaltı noktasını gösterdi.

GOL: 24. dakikada Fenerbahçe, Emre Belözoğlu'nun penaltıdan attığı golle skoru 3-0'a getirdi.

27. dakikada Dirar'ın ceza sahası sol çizgisinden altıpas üzerine çevirdiği topu kaleci çeldi. Günay'dan seken topu önünde bulan Vedat Muriç'in vuruşunda, Gazişehir Gaziantep savunması meşin yuvarlağı çizgi üzerinden çıkardı.

Sarı-lacivertliler, ilk yarıyı 3-0 önde kapattı.

AYRINTILAR GELİYOR...

Kaynak: TRT SPOR