2016 yılından beri Formula 1 takviminde yer alan Bakü'nün 2020'de bitecek olan sözleşmesi 2023'e kadar uzatıldı. 

Ülkede büyük bir ilgi ve heyecanla takip edilen yarışı diğerlerinden farklı kılan en büyük özelliği bir şehir yarışı olması. Bakü'nün tarihi sokakları ve turistik noktalarının dünyada 100'den fazla ülkede canlı yayınlanan bir spor organizasyonunda tanıtılması son yıllarda ülkeye gelen turist sayısını da artırdı. Monaco ve Bakü gibi cadde pistleri, heyecanlı ve bol geçişli yarışlar sunmasa da şehirlerin güzelliği ve cazip noktaların tanınması için daha fazla olanak sağlıyor. 

Bu açıdan Bakü'nün en büyük artılarından birisi de ileride atıl kalma ihtimali bulunan bir pistlerinin olmaması. 

Bakü, şu ana kadar üç yarışa ev sahipliği yaptı. Son iki yılda Mercedes, Red Bull ve Ferrari dışında takımların podyum görebildiği tek yarış olarak öne çıktı. 



Bakü’de düzenlenen ilk yarışı Mercedes’ten Nico Rosberg kazandı. Ferrari’den Sebastien Vettel ve Force India’dan Sergio Perez podyumun diğer basamaklarına çıktı.

2017’de ise ilk sırayı Red Bull’dan Daniel Ricciardo aldı. Mercedes’ten Valtteri Bottas ikinci, Williams’tan Lance Stroll da üçüncü oldu.

Geçtiğimiz sezon ise Lewis Hamilton’ın zaferiyle sonuçlanan yarışta ikincilik Ferrari’den Kimi Raikkonen, üçüncülük ise Force India’dan Sergio Perez’e gitti.

Daha önce Haziran ayına denk gelen Bakü Grand Prix'i geçtiğimiz sene olduğu gibi Nisan ayında düzenlenecek. 28-30 Nisan'da Bakü'de sokaklar Formula 1 araçlarıyla renklenecek.  

trtspor