Spor Toto Süper Lig'in 33. haftasında lider Galatasaray, bugün aynı puandaki takipçisi Medipol Başakşehir'i ağırlayacak. Bu maçı kazanan bitime bir hafta kala şampiyonluğunu ilan edecek. Beraberlik halinde ise her şey son haftaya kalacak.  

Galatasaray ile Medipol Başakşehir arasında Türk Telekom Stadı'nda oynanacak ve saat 19.00'da başlayacak kritik mücadelede Cüneyt Çakır düdük çalacak.

Galatasaray 22., Başakşehir ilk şampiyonluğun peşinde

Süper Lig'in 2. yarısında müthiş bir çıkış yakalayan ve rakibiye puan farkını eşitleyen Galatasaray, evinde olmanın avantajını kullanıp üst üste 2. toplamda 22. kez şampiyon olmak istiyor. 8 puana kadar çıkardığı farkın kapanmasını engelleyemeyen ve avantajı kaybeden Medipol Başakşehir ise 35 maçtır sahasında kaybetmeyen sarı-kırmızılı rakibini yenerek ilk şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyor. 

Şampiyonlar Ligi garanti

Deplasmanda Trabzonspor'a 2-1 yenilen Beşiktaş'ın Süper Lig'de şampiyon olma ve Şampiyonlar Ligi'ne gitme şansı kalmadı. Böylece ligi ilk 2'de bitirmeyi garantileyen Galatasaray ile Medipol Başakşehir, bitime bir hafta kala önümüzdeki sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etme hakkı kazandı.

Terim ile Avcı 5. kez karşı karşıya

Kritik maçta Galatasaray ile Medipol Başakşehir arasındaki mücadele deneyimli teknik adamlar Abdullah Avcı ve Fatih Terim'i de 5. kez karşı karşıya getirecek. İki teknik adam arasında bugüne kadar oynanan maçlarda galibiyet sayısı ve atılan gollerde eşitlik bulunuyor.

Söz konusu dört maçın tamamında Fatih Terim, Galatasaray'ın başında yer alırken, Abdullah Avcı, bir maçta İstanbulspor teknik direktörü olarak Terim'e rakip oldu.

Terim 9. şampiyonluk için sahada

Galatasaray'da teknik direktör Fatih Terim, 9. şampiyonluğu için sahaya çıkacak.

Galatasaray'ta tek eksik Emre 

50 bin taraftarını arkasına alarak şampiyonluk maçına çıkacak olan Galatasaray'da tek eksik geçen hafta ağır bir sakatlık geçiren Emre Akbaba.

Epureanu, Arda ve Demba Ba yok, Emre belirsiz

Medipol Başakşehir'de ise bu karşılaşma öncesinde tedavisi süren kaptan Emre Belözoğlu'nun durumu belirsizliğini koruyor.

İstanbul ekibinin, sahasında MKE Ankaragücü'nü 2-1 yendiği mücadelede sakatlanan ve oyuna devam edemeyen deneyimli orta sahanın, sol uyluk arka adalesinde orta derece kanama tespit edilmişti. Yoğun bir tedavi programı uygulanan ancak bu hafta hiçbir idamana katılamayan deneyimli futbolcunun maç kadrosunda yer alması bekleniyor.

Turuncu-lacivertli takımda sakatlığı süren 3 oyuncu bu mücadelede forma giyemeyecek. Moldovalı stoper Alexandru Epureanu, Senegalli golcü Demba Ba ve Arda Turan bu karşılaşmada görev alamayacak. 

İŞTE KRİTİK MAÇIN MUHTEMEL 11'LERİ...

Galatasaray: Muslera, Mariano, Luyindama, Marcao, Nagatomo, Feghouli, Donk, Fernando, Belhanda, Onyekuru, Diagne 

Medipol Başakşehir: Mert, Caiçara, Serdar Taşçı, Kudryashov, Clichy, Mahmut, İrfan Can, Gökhan İnler, Visca, Elia, Bajic

Kaynak: TRT SPOR