Beşiktaş ile Ankaragücü Vodafone Park'ta karşı karşıya geldi. Siyah-beyazlılar maçı 4-1 galip bitirdi ve Başakşehir'in kaybettiği haftada puan farkını 3'e indirdi.

Beşiktaş'ın gollerini 8 ve 63. dakikada penaltıdan Burak Yılmaz, 54. dakikada Domagoj Vida ve 81. dakikada Adem Ljajic atarken Ankaragücü'nün sayısını 79. dakikada penaltıdan Hadi Sacko kaydetti.

Ankaragücü'nde Tyler Boyd'un 75. dakikada kullandığı penaltıyı Karius kurtardı ancak VAR incelemesine giden Halil Umut Meler, atışı tekrarlattı.

Son haftaların formda ismi Burak Yılmaz, Beşiktaş'ta 12. maçında 11. golünü atarken ligde ikinci yarının en çok gol atan oyuncusu oldu.

Beşiktaş'ın Alman file bekçisi Loris Karius, 8 kurtarışla sezonun en iyi maçını oynadı.

Bu sonucun ardından üst üste 6. kez galip gelen Beşiktaş puanını 59'a yükseltti ve haftayı kayıpla geçen Başakşehir ile puan farkını 3'e indirdi. Üç maç sonra yenilen Ankaragücü ise 36 puanda kaldı. Beşiktaş gelecek hafta deplasmanda Galatasaray ile karşılaşacak. Ankaragücü ise Çaykur Rizespor'u konuk edecek.

Stat: Vodafone Park

Hakemler: Halil Umut Meler, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz

Beşiktaş: Karius, Gökhan Gönül, Vida, Isimat-Mirin, Caner Erkin, Dorukhan Toköz, Hutchinson, Lens (Dk. 76 Quaresma), Ljajic, Güven Yalçın (Dk. 64 Kagawa), Burak Yılmaz (Dk. 88 Adriano)

MKE Ankaragücü: Altay Bayındır, Kitsiou, Kulusic (Dk. 65 Alihan Kubalas), Pazdan, Pinto, Sedat Ağçay (Dk. 62 Moulin), Moke, Canteros, Sacko (Dk. 83 İlhan Parlak), Boyd, Orgill

Goller: Dk. 8 ve 63 Burak Yılmaz (Penaltıdan), Dk. 54 Vida, Dk. 81 Ljajic (Beşiktaş), Dk. 79 Sacko (Penaltıdan) (MKE Ankaragücü)

Sarı kartlar: Dk. 52 Isimat-Mirin, Dk. 71 Caner Erkin (Beşiktaş), Dk. 66 Kitsiou, Dk. 68 Sacko, Dk. 79 Pinto (MKE Ankaragücü)

haber7