Galatasaray, Ziraat Türkiye Kupası çeyrek finalinde 2-0 kazandığı maçın rövanşında deplasmanda Hatayspor'a 4-2 yenilmesine rağmen yarı finale çıktı.

Ziraat Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçında Galatasaray, konuk olduğu Spor Toto 1. Lig ekibi Hatayspor karşısında ilk yarıyı 1-0 önde tamamladı.

Karşılaşmanın 21.dakikasında sol kanattan sıfıra inen Emre Taşdemir'in yerden çıkarttığı topa Muğdat dokundu ve topu ağlara gönderdi. Galatasaray 1-0 öne geçti.

Maçın 53. dakikasında sol kanattan Emre Taşdemir'in ortasında ön direkte Emre Akbaba kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Galatasaray 2-0 öne geçti.

58. dakikada Gökhan Karadeniz, Emre Akbaba'nın müdahalesiyle yerde kaldı, karar penaltı. 59. dakikada Gökhan Karadeniz, penaltı atışını gole çevirdi. Hatayaspor farkı 1'e indirdi. 2-1

70. dakikada hızlı gelişen Hatayspor atağında Mirkan savunmanın arkasına sarkmak isterken Semih Kaya ile girdiği ikili mücadelede yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. 71. dakikada penaltı atışında bir kez daha topun başına geçen Gökhan Karadeniz yine sol köşeye vurdu. İsmail Çipe bu kez doğru köşeye uzanmasına rağmen gole engel olamadı. Hatayspor beraberliği yakaladı. 2-2

79. dakikada sol kanattan nefis hareketlerle ceza sahasına sokulan Caner'in içeriye çevirdiği topa Mirkan dokundu ve topu ağlara gönderdi. VAR incelemesi sonrası hakem golü verdi. Hatayspor öne geçti. 3-2

85. dakikda sol kanattan içeriye çevrilen topu İsmail Çipe, kontrol etmek isterken bacak arasından kaçırdı ve top ağlara gitti. Bu top dışardan içeriye çevrildiği için gol geçersiz sayıldı. VAR tarafından incelenen pozisyon gol olarak düzeltildi. Hatayspor farkı 2'ye çıkardı. 4-2

İlk yarının önemli anları

8. dakikada Hatayspor etkili geldi. Mehmet Tayfun Dingil'in sağdan ortasında, altıpastaki Mirkan Aydın'ın bekletmeden vurduğu top yan direkten döndü.

21. dakikada Galatasaray öne geçti. Selçuk İnan'ın pasında sol kanattan hızla ceza sahasına giren Emre Taşdemir, meşin yuvarlağı Muğdat Çelik'e çıkardı. Bu oyuncunun penaltı noktası üzerinden vuruşunda top ağlarla buluştu: 0-1.

Video Yardımcı Hakem (VAR) tarafından Emre Taşdemir'in topu eliyle kontrol ettiği uyarısı üzerine pozisyonu yeniden inceleyen hakem Yaşar Kemal Uğurlu, golün geçerli olduğuna hükmetti.

26. dakikada ev sahibi ekip gole yaklaştı. Selim Ilgaz'ın pasında topla buluşan Kubilay Sönmez'in cepheden şutunda, meşin yuvarlak az farkla auta çıktı.

Mücadelenin ilk yarısı, Galatasaray'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.   

Stat: Antakya Atatürk

Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Çimen, Önder Yılmaz

Hatayspor: Ömer Alıcı, Yasin Güreler, Soner Örnek, Mehmet Tayfun Dingil, Sadi Karaduman, Maiga, Kubilay Sönmez, Selim Ilgaz, Gökhan Karadeniz, Korkishko, Mirkan Aydın

Galatasaray: İsmail Çipe, Mariano, Ahmet Çalık, Semih Kaya, Emre Taşdemir, Selçuk İnan, Donk, Sinan Gümüş, Emre Akbaba, Yunus Akgün, Muğdat Çelik 

Gol: Dk. 21 Muğdat Çelik (Galatasaray)

Sarı kart: Dk. 32 Yasin Güreler (Hatayspor)

25. yarı finalin peşinde

Galatasaray, Hatayspor'u elemesi durumunda bu kulvarda 25. kez yarı finale çıkacak. Sarı-kırmızılılar, 1962'den beri düzenlenen organizasyonda daha önce 24 kez yarı final oynadı.

Tarihinde 22 kez finale çıkan Galatasaray, Türkiye Kupası'nı 17 kez ile en çok müzesine götüren takım konumunda.

Kupa yolu

Kupaya 5. turdan dahil olan Galatasaray, bu etapta TFF 2. Lig ekibi Keçiörengücü'nü, son 16 turunda ise Spor Toto 1. Lig temsilcisi Boluspor'u eleyerek çeyrek finale geldi.

Hatayspor ise 3. turdan başladığı kupada sırasıyla TFF 3. Lig takımı Esenler Erokspor ve TFF 2. Lig temsilcisi Fethiyespor'u eledi. Beşinci turda Spor Toto 1. Lig takımı Gençlerbirliği'ni saf dışı bırakan bordo-beyazlılar, son 16 turunda ise Spor Toto Süper Lig'in lideri Medipol Başakşehir'i kupanın dışına iterek adını çeyrek finale yazdırdı.

trtspor