Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 20. hafta karşılaşmasında Gaziantep Basketbol, sahasında Türk Telekom’u 85-79 yendi.

Maça hızlı başlayan Gaziantep Basketbol, ilk 5 dakikayı 12-4 önde geçti. Orhan Haciyeva, Tomas ve Can Uğur Öğüt ile sayılar bulan ev sahibi ekip, ilk periyodu 21-15 önde tamamladı.

Karşılıklı sayılarla geçilen ikinci yarıda, Gaziantep Basketbol soyunma odasına 44-41 üstün gitti.

Üçüncü periyotta Jelovac, Jekiri ve Tomas ile sayılar bularak farkı açan ev sahibi ekip karşılaşmadan 85-79 galip ayrıldı.

Türk Telekom'dan Stimac, 24 sayıyla maçın en skorer ismi oldu.

Salon: Şahinbey

Hakemler: Yener Yılmaz, Kaan Büyükçil, Ziya Özorhon

Gaziantep Basketbol: Can Uğur Öğüt 14, Orhan Haciyeva 12, Murat Göktaş, Vasiliauskas 8, Jelovac 12, Yunus Çankaya 2, Kadir Bayram, Jekiri 13, Tomas 15, Mckissic 9

Türk Telekom: Landesberg 13, Redding, Polat Kaya, Yunus Emre Sonsırma 11, Ender Arslan 8, Kaya Peker 5, Nusret Yıldırım, Gabriel 7, Campbell 11, Stimac 24

1. Periyot: 21-15

Devre: 44-41

3. Periyot: 63-51

Beş faulle çıkan: 37.20 Ender Arslan (Türk Telekom)

MAÇIN ARDINDAN

Markovic: "Maç boyunca oyunu biz kontrol ettik"

Türk Telekom'u 85-79 yenen Gaziantep Basketbol'un başantrenörü Nenad Markovic, maçı kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Markovic, maçın ardından düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, oyuncularını tebrik etti.

Oyuncularının çok iyi maç çıkardıklarını ifade eden Markovic, şunları kaydetti:

"Özellikle savunmada maç boyunca çok konsantrasyon sağladık. Maçın genelinde topu, savunmaya rağmen çok iyi çevirdiğimizi düşünüyorum. Ancak onlara geri dönme şansı verdik. Özellikle 17 sayı öne geçtiğimizde yapmamız gereken maçı bitirmekti ama biz orada maçın genelinde yapmamız gerekenleri yapmayıp onların geri dönmesine izin verdik. İstatistiğin de bize gösterdiği, maçın 39 dakikası öndeydik. Maç boyunca oyunu biz kontrol ettik. Yine oyuncularımı tebrik etmek istiyorum, ribaunt, savunma ve hücum kısmında hep kontrolü elimizde tuttuk."

Burak Gören: "Hatalarımızdan arınarak önümüzdeki haftaya bakmaya çalışacağız"

Türk Telekom'un başantrenörü Burak Gören, rakibi tebrik ettiğini belirterek, "Dengede giden üçüncü periyotta bizim tanımlandıramadığımız bir düşüş yaşadık ve sayı farkı verdik. Arkasından dördüncü periyotta maçı kazanma noktasına getirecek kadar yaklaştık ancak kazanamadık. Gaziantep takımı bu senenin önemli takımlarından birisi, çok da iyi basketbol oynuyorlar, tebrik ediyorum. Biz de hatalarımızdan arınarak önümüzdeki haftaya bakmaya çalışacağız." ifadelerini kullandı.

trtspor