Spor Toto 1. Lig’in 25. haftasında kümede kalma mücadelesi veren Giresunspor, sahasında Boluspor'u 3-1 mağlup etti. 12 haftalık aradan sonra 3 puan sevinci yaşayan "Çotanaklar"da Muhammet Reis, hat-trick yaparak mücadeleye damgasını vurdu.

Giresun Atatürk Stadı’nda oynanan mücadelenin 6. dakikasında Boluspor'dan İshak Çakmak kaleye giden topu eliyle engelleyince hakem Onur Özütoprak beyaz noktayı gösterdi. Hakem Özütoprak, İshak Çakmak'a ise kırmızı kart gösterdi. Kazanılan penaltıda topun başına geçen Dauda, topu filelerle buluşturamadı. Giresunspor, 29. dakikada deneyimli golcüsü Muhammet Reis ile 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlandı. Muhammet Reis 55'te farkı 2'ye çıkardı: 2-0

6. dakikadan itibaren 10 kişi ile mücadele eden Boluspor 77. dakikada Özgürcan Özcan ile farkı 1'e (2-1) indirdi. 88. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Muhammet Reis, penaltıdan attığı golle skoru 3-1 yaptı. 

Kalan sürede başka gol olmadı ve Giresunspor, sahadan galip ayrılarak 12 hafta sonra hanesine 3 puan yazma başarısı gösterdi.

Bu sonuçla kümede kalma mücadelesi veren Giresunspor puanını 26'a çıkardı ve ligde kalma umudunu artırdı. 35 puanda kalan Boluspor ise play-off kalma yolunda büyük yara aldı.

Stat: Giresun Atatürk

Hakemler: Onur Özütoprak, Oğuz Kağan Çalışır, Bersan Duran

Giresunspor: Kayacan Erdoğan, Berkan Yıldırım, Aykut Demir, Renan, Hüsamettin Tut, Tevfik Altındağ, Landel, Çağlar Birinci, Muhammet Reis (Dk. 90 Mehmet Taş), Volkan Okumak (Dk. 71 Emre Nefiz), Dauda (Dk. 59 Ba Adama)

Boluspor: Gökhan Değirmenci, Ufuk Budak, Dimov, Hayrullah Bilazer, Ümit Kurt, Billal Sebaihi (Dk. 63 Vukadinovic), İshak Çakmak, Burak Asan, Mustafa Durak (Dk. 90 Mutlu Güler), Akabueze, Mustafa Batuhan Altıntaş (Dk. 63 Özgür Can Özcan)

Goller: Dk. 29, Dk. 55 ve Dk. 88 (penaltıdan) Muhammet Reis (Giresunspor), Dk. 77 Özgür Can Özcan (Boluspor)

Kırmızı kart: Dk. 6 İshak Çakmak (Boluspor)

Sarı kartlar: Dk. 23 Dauda, Dk. 43 Hüsamettin Tut (Giresunspor), Dk. 33 Ümit Kurt, Dk. 35 Billal Sebaihi (Boluspor)

trtspor