Gençlik ve Spor Bakanlığı il içi ve il dışında yapılan okul sporları müsabakalarında görevli öğretmenlerin ek dersleri kesilmesi gündeme gelmiştir. İşte bu konu hakkında yapılan yanlışlıklar ve hatalara ilişkin açıklamamız. 


MEB - GSB Protokol imzaladı


Milli Eğitim Bakanlığı ve Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 03/11/2010 yılında imzalanan Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü İle Milli Eğitim Bakanlığı Arasındaki Gençlik, Beden Eğitimi, Spor Hizmet ve Faaliyetleriyle İlgili İşbirliği Protokolüyle okul spor faaliyetleri yönetmeliği yayınlandı ve durum bu yönetmelikte açıkça belirtilmektedir. 


Okul sporları yönetmeliğine göre görevli izinli sayılıyoruz.


Okul sporlarında görev alan idareci, öğretmen ve öğrenciler okul spor faaliyetleri yönetmeliğinin 5. maddesinin k fırkasına göre görevli izinli sayılırlar. Ek derslerinin kesilmesi mümkün değildir. İşte o madde: 

 

Okul spor faaliyetleri yönetmeliğinin 5. Maddesinin k fırkası: 

k) Okullar arası spor yarışmalarında görevlendirilen idareci, öğretmen, antrenör ve sporcu öğrenciler kurumlarınca yarışma süresince görevli izinli sayılırlar.


Okul sporları faaliyetleri yönetmeliğinin tamamı için tıklayınız...

Ek ders kesen idareciler sadece ek ders kararını inceleyip karar veriyorlar.


İl Milli Eğitim Müdürleri ve Okul idareleri bu durumu sadece Milli Eğitim Müdürlüklerinde ek ders ile görevli kişilerin Millî Eğitim Bakanlığı Yönetici Ve Öğretmenlerinin Ders Ve Ek Ders Saatlerine İlişkin Kararındaki Madde 16 nın 1 fırkasına bakıp karar vermektedirler. 


Halbuki MEB ve GSB arasında imzalanan protokolü göz önünde bulundurmuyorlar. 


Ek ders ücreti kesilenler ücretlerini dilekçe ile alabilirler!


Ek dersi kesilen öğretmenler okul spor faaliyetlerinin ilgili maddesini ilgi gösterip dilekçe ile okullarına başvuru yapıp kesilen ücretlerini alabilirler. 


Kerem BALYEMEZ / Özel Haber