Türkiye Eskrim Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Kartal'daki Yakacık İTO Spor Salonu'nda gerçekleştirilen organizasyonda dereceye giren sporcular belli oldu.

Federasyonun 2018-2019 sezonu faaliyet programında yer alan kupada iki gün boyunca yapılan müsabakalarda 127 sporcu mücadele etti.

Turnuvada kılıç kategorisinde kadınlarda Adıyaman Spor Kulübünden Iryna Shchukla ve erkeklerde ANKA Gençlik Spor Kulübünden Enver Yıldırım; flörede ise kadınlarda Angora Pars Spor Kulübünden Firuze Ayşen Güneş ve erkeklerde İstanbul'dan ferdi sporcu Engin Batuhan Menküer birinciliği elde etti.

Kılıç kategorisinde erkeklerde Kastamonu Spor Kulübünden İbrahim Ahmet Ant ikinci, Eskişehir Demirspor Kulübünden Muhammed Anasız ise üçüncü sırada yer aldı. Aynı kategoride kadınlarda ise 06 Turkuaz Gençlik Spor Kulübünden Deniz Selin Ünlüdağ ikinci, Samsun Spor Kulübünden Nisanur Erbil ise üçüncü oldu.

Flöre kategorisinde erkeklerde Altınyurt Spor Kulübünden Poyraz Tuncer ikinci, İstanbul'dan ferdi sporcu Tevfik Burak Babaoğlu ise üçüncü sırada yer aldı. Aynı kategoride kadınlarda ise Ankara'dan ferdi sporculardan Alisa İsbir ikinci, Eda Feride Demirhan ise üçüncü sırada turnuvayı tamamladı.

Organizasyonda dereceye giren sporculara kupalarını milli takımlar başantrenörü Valery Shturbabin ile Merkez Hakem Kurulu Koordinatörü Ilgın Güçlüer Sürekcigil verdi.

Kaynak:

trtspor