Süper Lig'de 12 Mayıs Pazar günü Kayserispor ile Kasımpaşa Büyükşehir Belediyesi Kadir Has Stadı'nda saat 16.00'da karşı karşıya gelecek. Müsabakayı hakem Mustafa Öğretmenoğlu yönetecek.

Ligde 37 puanla 13. sırada bulunan Kayserispor kazanarak üst sıralara tırmanmak istiyor.  Ligde çıktığı son 4 karşılaşmada bir puan alabilen Kasımpaşa ligde 38 puanla 10. sırada bulunuyor. Lacivert-beyazlı ekip Kayserispor'u mağlup ederek galibiyet hasretine son vermeyi hedefliyor. 

Kasımpaşa'da sarı kart cezalıları Veysel Sarı, Olivier Veigneau ve Stipe Perica yarınki maçta forma giyemeyecek.

İki takım arasında ligin ilk yarısında İstanbul'da oynanan karşılaşmayı İstikbal Mobilya Kayserispor 3-0 kazanmıştı.

Maç öncesi notlar

Kasımpaşa ile oynadığı son iki maçı kazanan Kayserispor, Süper Lig tarihinde rakibini üst üste üç kez mağlup edemedi.

Kasımpaşa'yı konuk ettiği son beş Süper Lig maçını kaybetmeyen Kayserispor (2G 3B), bu statta son yenilgisini Nisan 2011'de aldı (1-3)

Sezonun ilk yarısında Kayserispor'a 3-0 yenilen Kasımpaşa, Süper Lig tarihinde üçüncü kez rakibine aynı sezonda iki kez mağlup olmamak için sahaya çıkıyor (2007/08 & 2012/13).

Son dört Süper Lig maçında 10 gol yiyen ve galibiyet alamayan Kayserispor (1B 3M), daha önceki 10 haftalık süreçte kalesinde aynı sayıda gol görmüştü (4G 5B 1M).

Bu sezon Süper Lig'de en fazla kafa golü yiyen iki takımdan biri Kasımpaşa (12; Fenerbahçe ile eşit).
Bu sezon Süper Lig maçlarının ilk yarılarında 12 gol atabilen Kayserispor, Akhisarspor'un (8) ardından en az gol bulan takım konumunda.

2018/19 sezonunda en fazla penaltı golü atan iki takımdan biri olan Kasımpaşa (7; Galatasaray ile eşit), sezonun ikinci yarısında sadece bir penaltı kullandı. Bu süreçte lehine penaltı çalınmayan tek ekip ise Kayserispor.

Kayserispor forması giyen Deniz Türüç'ün şu an Süper Lig'de bu sezon yer alan takımlar arasında en fazla gol attığı iki ekipten biri Kasımpaşa (3; Konyaspor ile birlikte).
Kasımpaşa'nın Süper Lig'de attığı son 12 golün %67'sinde Trezeguet'nin doğrudan katkısı var (4 gol & 4 asist).

Teknik direktörlük kariyerinde Mustafa Denizli ile karşılaştığı altı Süper Lig maçının sadece birini kazanabilen Hikmet Karaman (2B 3M), tek galibiyetini bu sezonun ilk yarısında Kayserispor'un başında çıktığı ilk karşılaşmada aldı.

Kaynak:TRTSPOR