Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, TFF Başkan Vekili ve Fenerbahçe’nin eski yöneticisi Nihat Özdemir’in açıklamalarına cevap verdi.

UEFA Avrupa Ligi’nde yarın oynanacak Zenit maçı öncesi kameralar karşısına geçen Koç, Nihat Özdemir’in geçen hafta basına verdiği “TFF’nin tarafsızlığının teminatıyım. Koç beklentilerin çok uzağında kaldı. Bir günah keçisi arıyorlar” açıklamasının planlı ve programlı yapıldığına inandığını söyledi. Koç, “Bizim basın toplantısındaki açıklamalarımız TFF’de ciddi rahatsızlıklara sebebiyet vermiş. Nihat Bey de burada kullanılmış veya Nihat Bey kendini kullandırtmış” dedi.

Bu açıklamasından önce Nihat Özdemir ile görüştüğünü de söyleyen Koç “Biz kendisiyle basın toplantısından sonra görüştük. Bu görüşmede Nihat Bey, kendi endişelerini paylaştı. Bunlar bizim görüşlerimizle paralellik arz ediyordu. Gazetelerde yer alan görüşlerle ise zıt görüşlerdi. Bunlara bir yalanlama gelmedi. Biz yönetim olarak içinde bulunduğumuz durum konusunda mazeret üretmedik ve hakem hatalarına dayandıramadık. Suçu başta başkan olarak ben ve yönetim olarak biz aldık. Dolayısıyla bu sebeplerden dolayı bekledik ve karşı bir açıklama gelmedi. Buna mukabil ben Nihat Bey ile görüştüm. Kendisi inkar etmedi ve yaptığı açıklamaları söylemek zorunda kaldığını söyledi. Neden mecbur olduğu sorusuna ise verdiği cevapları burada paylaşamayacağım” açıklamasını yaptı.

Fenerbahçe Başkanı “Çok kötü bir süreçteyiz. İnşallah kısa zamanda bu durumdan çıkacağız. Çok önemli bir maçımız öncesinde federasyonda bazı insanlara şirin gözükmek, bizi zayıflatmak için Nihat Bey’in sözlerinin kullanılması acı veren bir durumdur” ifadesini kullandı.

trtspor