Türkiye Liseler Basketbol Şampiyonası nda yarı final karşılaşmaları oynandı ve sahadan galip ayrılan takımlar finale yükseldi.

Yarı finalde günün ilk karşılaşmasında İstanbul Özel Bostancı Doğa Anadolu Lisesi, Mersin Özel Doğa Lisesi ni farklı mağlup ederek adını finale yazdırdı. İstanbul temsilcisi sahadan 84-33 galip ayrıldı.

Arena da oynanan günün ikinci karşılaşmasında İstanbul Evyap Lisesi, İzmir Özel Yamanlar Anadolu Lisesi 67-47 mağlup ederek adını finale yazdırmayı başardı.

Günün üçüncü karşılaşmasında ise İstanbul Bakırköy Özel Oğuz Kaan Lisesi ile Adana Çukurova Özel Final Okulları karşı karşıya geldi. İstanbul temsilcisi sahadan 55-38 galip ayrıldı.

Günün son karşılaşması ise nefesleri kesti. Kupa adaylarından İstanbul Özel Doğa Lisesi, Bursa Bahçeşehir Lisesi ne 57-56 mağlup oldu ve final göremedi.

FİNAL GÜNÜ PROGRAMI ŞÖYLE:
11:00 İstanbul Özel Bostancı Doğa Anadolu Lisesi - İstanbul Bakırköy Özel Oğuz Kaan Lisesi (KIZ)
13:00 İstanbul Evyap Lisesi - Bursa Bahçeşehir Lisesi (ERKEK)

Kızlar ve erkekler kategorisinde şampiyon olan okullar 28 Mart - 5 Nisan günleri arasında Güney Kıbrıs Rum Kesimi nde düzenlenecek Dünya Liselerarası Basketbol Şampiyonası nda Türkiye yi temsil etme hakkı elde edecek.

ntvspor