MEB'den skandal görüş yazısı "okul sporları müsabakalarına öğrenci götüren öğretmenlerin ek dersi kesilir" Görüş yazısı bildirdi! Hakkında Skandal Görüş Yazısı

Okul Spor Faaliyetleri Yönetmeliğine göre ek dersler kesilemez!

2011 Sonrası Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilen Okul Spor Faaliyetlerinde taşlar bir türlü yerine oturmuyor. Bilindiği üzere
Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Faaliyetleri Daire Başkanlığı 2 Kasım 2019 tarihinde Okul Sporları Yönetmeliğini yenilenmişti.

Pozitif bir yaklaşımla, öğretmen , öğrenci ve öğretmen hakemlerin yaşadığı idari sorunları ortadan kaldırmak için Okul Sporları Yönetmeliğinin 22. maddesi gereğince görev izinli sayılır ifadesi yer almıştı.


Okul Spor Faaliyetlerine takım çıkaran beden eğitimi öğretmenlerinin Türkiye genelinde bazı illerde yarışma günü ek ders ücretlerinin kesildiği, bu konuda ikilem yaşayan bazı illerinde Milli Eğitim Bakanlığından görüş sorduğu ve gelen görüş doğrultusunda Valilik ve Kaymakamlıklarca görevli izinli sayılmalarına rağmen ek ders ücretlerinin ödenmemeye başlandığı, geçmiş dönemde ödenen ücretlerinde okul müdürlüklerince yasal faiz işlenerek öğretmen arkadaşlarımızdan tahakkuk edildiği bilgilerimiz arasında yer alıyor.

EK DERS YÖNETMELİĞİ DEĞİŞMESİ LAZIM!

Yazı ekinde yayinladigim resmi yazı da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 17 Şubat tarihinde İlgili İlin konu ile ilgili görüş isteği doğrultusunda Bakan adına ilgili daire başkanın imzası ile gönderilmiş.
Yazıda net bir şekilde ek ders görevinin hangi durumlarda yerine getirilmiş sayilacagi ifadesi yer alırken , okul spor faaliyetlerinin bu kapsam dışında kaldığı her ne kadar Valilik ve Kaymakamlıklarca görevli izinli sayilsalar dahi Ek Ders ücretinin ödenemeyecegi , geçmiş dönemlerde ödeme yapılmışsa yasal faizleri ile geri alınması yönünde net hüküm bildirmiştir.


Bakanlığın bu görüşü doğrultusunda Okul Spor Faaliyetleri kapsamında illerinde bu Faaliyetlere katıldığı süreç de görevli izinli sayılan ve Ek ders ücretini alan öğretmenlere yapılan ödemelerin yasal faizleri ile geri alınması ve bundan sonraki süreçte de ödenmemesi durumu ortaya çıkmıştır. Mevcut Ek Ders Ücret Genelgesine göre İl ve Okul Müdürlükleri yanlis işlem tesis ediyor duruma düşmüştür.


Çorum Beden Eğitimi Öğretmenleri Derneği Başkanı Baki Aygün çözüm ise; geriye dönük olarak Beden Eğitimi Öğretmenlerinin Mağdur edilmemesi ve Önümüzdeki süreçte de bu mağduriyetin yaşanmaması için Ek Ders Ücretleri Genelgesinin 16. maddesi kapsamına Okul Spor Faaliyetlerin ivedilikle dahil edilmesi gerekiyor...

 

İşte skandal görüş yazısı: