Türkiye Badminton Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, 19 Ekim'de başlayan ve 4 ülkenin katılım gösterdiği turnuvada milliler, takım halinde altın madalyanın sahibi oldu.

Ferdi müsabakalarda ay-yıldızlı sporcular, tek erkeklerde Hüseyin Koç'la, tek bayanlarda Ravza Bodur'la, çift erkeklerde Hüseyin Koç-Melih Yavuz, çift bayanlarda Başak Seven-Şevval Işık ve karışık çiftlerde ise Muhammet Atasoy-Ravza Bodur ikilileriyle altın madalya kazanmayı başardı.

Şampiyonada milliler, çift erkeklerde Arda Atan-Kerem Acu, çift bayanlarda Beyza Maden-Tayla Gerçekler ve karışık çiftlerde Mustafa Tuncer-İremsu Çürük ikilileriyle gümüş madalya elde etti.

Ayrıca, tek erkeklerde Kerem Acu ile karışık çiftlerde Mehmet Töremiş-Sümeyye Erkuş ve Melih Yavuz-Beyza Maden ikilileri bronz madalyanın sahibi oldu.

Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, kazanılan 12 madalyanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.