A Milli Erkek Basketbol Takımı'nda Ergin Ataman dönemi resmen başladı. Düzenlenen imza töreninde konuşan Ataman,"Tüm insanlarımıza "Bu benim takımım!" dedirtecek bir kadro kurmak istiyoruz." dedi. 

Ataman konuşmalarında şunları dile getirdi:

"Bir kez daha Türk Basketbol Milli Takımı'nda görev almaktan mutluluk duyuyorum. Milli takımda çalışmanın hiçbir şartı olamaz.  Beni tanıyanlar bilir iddialı bir insanım. Avrupa'da madalya almak için tüm oyuncularımızı milli takıma bekliyorum. İzleyenlerin 'Bu takım benim takımım diyeceği bir takım yaratmak istiyoruz. NBA'de, Euroleague'de çok önemli oyuncularımız var. Dünyada ülkemizi temsil etmek çok önemli evet ama Ay-Yıldız bayrağı teslim etmek de bizim için çok büyük bir sorumluluk.

Birinci yardımcı antrenörüm Hakan Demir, ikinci yardımcı antrenörüm Ender Arslan olacak. Üç asistan koç olacak. Mehmet Okur görevine devam edecek. Genel menajer Murat Can Güler."

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidaye Türkoğlu da şunları dile getirdi:

"Bizi hedeflediğimiz noktaya taşıyacak bir başantrenörle anlaşma kararı aldık. Sayın Ergin Ataman'ı göreve davet ettik. Bizi kırmadı. İddialı hedefleriyle aramıza katıldı. Kendisine güveniyoruz ve tam destek veriyoruz."

Tecrübeli teknik adam ile 2024 yılına kadar sözleşme imzalandı.