Maç öncesi bu olay bizi şaşırttı
Başkan Mustafa Cengiz, "Kulüpler Birliği kararını biz de internetten öğrendik. Böyle bir şeye ihtimal vermedik, dedikodu sandık. Biz ülkemizi temsil ediyoruz, bazılarına göre etmiyoruz. Galatasaray ve diğer takımlara Avrupa'da başarılar diliyoruz. Ülkeyi temsil yolunda böyle bir olay bizi şaşırttı. Bildiriyi gördük ve okuduğumuzda içeriğiyle uyuşmadığımızı gördük. Bildiri TFF'ye yönelik bir bildiri ve özünde bizim de karşı olduğumuz noktalar. Biz, VAR uygulamasına karşı çıktık. Biz VAR uygulamasında hakemlerin IFAB'in 2. maddesine göre gitmesini istedik, bu diğer takımların da lehine. VAR ile hakemler arasındaki görüşmelerin açıklamasını istedik." dedi.

Başkan Fikret Orman'ı aradım
Sarı-kırmızılı kulübün başkanı "Kulüpler Birliği Başkanı'nı (Fikret Orman) aradım ve kendisinin haberi olmadığını söyledi. İki vekili aradım, kendilerinin haberi olmadığını ve Anadolu takımlarının böyle bir fikri olduğunu söyledi. 'Biz niye aranmadık?' dedim, 'Başkanım sizi arayacaklardı' dedi. Neden bizi aramadınız? Biz de imza atardık, içindeki birçok ifadeye katılıyoruz. İstifasını geri alan Ali Dürüst'ün kararlarıyla bir ilgimiz olmadığı gibi, onaylamıyoruz da. Bir gün kala maçın Kayseri'ye alınmasına isyan etmeden Kulüpler Birliği, nedense bazı hakemlerin dinlendirilmesine karşı çıkıyor." açıklamasını yaptı.

Bir takım güçler harekete geçti
Mustafa Cengiz ayrıca "Bazı hakemlerimiz 2015-2016 yılından beri bazı takımların maçlarına verilmiyor. İlk defa Galatasaray bazı hakemlerin verilmemesini talep ettiğinde, bir takım güçler harekete geçti. Çok şaşkınım. Anadolu kulüplerinin başkanları baskı yapıldığını söyledi. Anadolu kulüpleri Ali Dürüst'ün açıklamasına tepki verdiğini söylüyor." ifadelerini kullandı.

Ali Dürüst ne hakkımızı savunacakmış
Ali Dürüst ile ilgili de konuşan Mustafa Cengiz, "Ali Dürüst, Galatasaray'ın ne hakkını savunacakmış? Buna sonuna kadar karşıyım. Gerek UEFA süreci, gerek diğer süreçler Galatasaray'ın kendi gücüyle yürümektedir. Öyle derin, merin değil. Veremeyeceğimiz hesap yok. Alnımız açık. Galatasaray'a sinsice tuzaklar kurmak ve Galatasaray'ı ötekileştirmeye çalışmak Türkiye'ye ihanettir! Spor kardeşliktir, barıştır. Ülkemiz zor durumda, bir takım oyunlara gelmeyin. Toplumsal kargaşa kimlerin işine yarar, lütfen düşünün." dedi.

VAR görüşmelerini özellikle istedik ama...
Mustafa Cengiz son olarak "Üzülüyorum. Schalke maçında yine aynı duruma düştük. Şu anda tüm camiamızın konsantrasyonu buna yöneldi. Üzülüyorum. Bizim genç bir cumhuriyetimiz var. Bir kader gibi bulunduğumuz coğrafyada ulus olarak mücadele ediyoruz. Spor bir araç. VAR görüşmelerini özellikle istedik, bir sonuç yok. İspanya'da, Hollanda'da oldu. Tereddüt neden, bilemiyorum. Kaçmaktan, kovalamaya vakit bulamıyoruz. Yine sevk edildim. Hükmü önceden verilmiş kararların savunulmasının olmadığına inanıyorum." diyerek sözlerini noktaladı.

trtspor