Bir dönem Messi ve Ronaldo ile kıyaslanan Neymar, adeta kupalara ambargo koymuşken radikal bir karar alıp Paris'e taşındı. 

Asıl hedefi Şampiyonlar Ligi kazanmak olan Paris Saint Germain, tam 222 milyon euro ödeyerek Brezilyalı yıldızı transfer etti. Barça'da Messi'nin gölgesinde kalan Neymar, artık Fransa'nın en önemli yıldızıydı. Transferin üzerinden iki sezon geçti fakat o beklenen başarılar gelmedi. 

Paris Saint Germain, Şampiyonlar Ligi'nde istediğini alamadı, bu sezon da dramatik bir şekilde çeyrek finalde Manchester United'a elendi. Takım, Fransa Ligi'nde şampiyonluklara ambargo koyuyor ama diğer kulüplerden kat kat değerli kadrosu ve bütçesiyle bu başarı camiaya doğal olarak yetmiyor. 

Takımın en önemli yıldızı Neymar, PSG kariyerinde sakatlıklardan adeta forma yüzü göremedi.

Cezalı geçirdiği maçlar oldu. Bu dönemde katıldığı partiler, karnavallar, yaşam tarzı büyük tepki çekti.

Takımdaki ilk aylarında Arjantinli Edinson Cavani ile yaşadığı sorunlar huzursuzluk yarattı. 18 yaşındaki Mbappe'nin de performansıyla büyük yankı uyandırması Neymar üzerinde baskıyı artırdı, onu geri plana da attı. 

Taraftara yumruk attı

İki sezonda sadece 55 maça çıkan Neymar, son olarak kaybettikleri Fransa Kupası finalinde seremoniye çıkarken bir taraftara yumruk attı.

Neymar, düşüşte olsa da hala büyük bir yıldız. Adı bu sezon takımı baştan kurması beklenen Real Madrid ile anılıyor. Fakat Brezilyalının sahadaki performansı ve tarzı geleceğine dair akıllarda soru işareti yaratıyor. 

trtspor