Bilindiği üzere İhtiyaç ve norm kadro fazlasıöğretmenlerin yer değiştirme işlemleri Milli Eğilim Bakanlığı Öğretmen Atama ve Ver Değiştirme Yönetmeliğinin "İhtiyaç ve norm kadro fazlasıöğretmenlerin yer değiştirmeleri" başlıklı 53. maddesi hükümlerine göre yapılmaktadır.

Bu madde hükmüne göre; Norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler; öncelikle görevli oldukları yerleşim yerindeki ya da ilçedeki eğitim kurumları olmak üzere il içinde alanlarında norm kadro açığı bulunan eğitim kurumlarına tercihleri de dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre atanır. Fazla konumdaki öğretmenlerden herhangi bir kuruma atanmak üzere başvuruda bulunmayanlar ile tercihlerine atanamayanların görev yerleri, il içinde valiliklerce resen belirlenir. İhtiyaç bulunmayan öğretmenler ise okul ve kurumlarında norm kadro fazlası öğretmen olarak görev yapmaya devam ederler.

Dolayısıyla ihtiyaç ve norm kadro fazlası olarak belirlenen öğretmenler, bulundaki okul veya kurumlardan 5442 sayılı İl İdaresi Kanunun 8/C maddesi gereğince il/ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü emrine çekilemezler.

İşte bu konudaki MEB görüşü;

Ahmet KANDEMİR