T.C. Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğünün 30.05.2011 tarih ve 23874 (2011/39) sayılı Sağlık Raporları Hakkındaki Genelgesi.

İlgi genelgede yer alan hususlar gereği, sağlık raporu almak isteyen sporcularımız Ek-6da yer alan Durum Bildirir Tek Hekim Raporu için (Aşağıdan İndirebilirsiniz) " Kişiye ait Sağlık Bilgi Formunu" eksiksiz olarak doldurarak Sağlık Kuruluşlarına başvuru yapmaları gerekmektedir. 

İlgi genelgenin sporcu lisanslarıyla ilgili 5. Maddesi aşağıda sunulmuştur. 

5. Genelge eki Ek-6’da yer alan “Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu nun” birinci basamak sağlık hizmet sunucularında düzenlenmesinde aşağıdaki hükümler geçerlidir:

a) Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu almak için birinci basamak sağlık hizmet sunucularına müracaat edecek kişiler, öncelikle aile sağlığı merkezlerinden ve toplum sağlığı merkezlerinden veya www.thsk.gov.tr adresinden Genelge eki Ek- 6’da yer alan, “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” temin edecektir. Başvuru sahibinin bu formda sağlık durumuna (hastalık, şikâyet,  aile öyküsü vb.) ilişkin bilgilerin yer aldığı alanları doldurup imzalaması gerekmektedir. Başvuru sahibi 18 yaş altında ise form, velileri veya yasal temsilcileri tarafından imzalanacaktır. Birinci basamak sağlık kuruluşlarına imzalanmış “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” ile başvurmayan kişilerin muayeneleri yapılmayacak, rapor düzenlenmeyecektir.

b) “Kişisel Sağlık Bilgi Formu” aile hekimleri tarafından aile hekimliği biriminde muhafaza edilecektir.

c) Sağlık Bakanlığına bağlı birinci basamak sağlık hizmet sunucularında düzenlenen raporlar için kişilerden ücret talep edilmeyecektir. 

İdareci, Antrenör, Öğretmen, Sporcu ve Velilerimizin bu hususlara dikkat ederek sağlık kuruluşlarına başvurmaları Sağlık Raporu almakta  yaşanan sıkıntıları minimuma indirecektir.

EK DOSYALAR

DURUM BİLDİRİM (TEK HEKİM İÇİN) TIKLA İNDİRSAĞLIK RAPORLARI HAKKINDA GENELGE TIKLA İNDİR

http://kocaeliokulsporlari.com/haber/item/221-sporcu-saglik-raporu-nasil-alinir.html