MEB illere gönderdiği yazı ile artık Okul Sporlarında tertip komitelerinde geçici görevlendirilen öğretmenlere ek ders ücreti ödenmemesi için uyardı. 


Bir çok il de ve ilçede okul sporları tertip komitesinde geçici görevlendirmeyle görev yapan beden eğitimi öğretmenleri bundan sonra görevlendirildikleri takdirde ek ders ücretleri ödenmeyecek.


Görevli beden eğitimi öğretmenleri tepkili

Okul sporlarında görev yapan beden eğitimi öğretmenleri okul sporlarında bir çok yerde görev yaptıklarını, ek derslerinin ödenmemesi durumunda görev almayacaklarını söylediler. 


Küçük bir değişiklikle sorun çözülebilir!

Sorunun çözümü ise MEB Yönetici ve Öğretmenlerinin Ders ve Ek Ders Saatlerine ilişkin Yazının 16 maddesine "spor faaliyetleri" yazısı eklenmesiyle giderilir. Bu yazının eklenmesiyle beden eğitimi öğretmenleri okul sporlarında görev aldıkları takdirde ek ders ücretlerini alabilecekler. İşte Madde 16:


Ders görevinin yapılmış sayılacağı hâller 

MADDE 16- (1) Bir öğretim yılında 90 günü geçmemek üzere, bu Karar kapsamında bulunan personelden; a) Bakanlıkça veya verilen yetki uyarınca valiliklerce yurt içinde düzenlenen her türlü eğitsel gezi, konferans, kurs ve seminerlerde görevlendirilenler; fiilen yerine getirdikleri bu görevleri süresince, görevlendirildikleri tarihte kendilerine verilmiş ek ders görevleri varsa bu görevlerini yapmış sayılırlar ve buna ilişkin ek ders ücretleri kadrolarının bulunduğu kurumca ödenir. b) (Değişik: 21/07/2007 tarihli ve 26589 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) İl düzeyinde millî ve mahalli bayramların kutlamaları için kurulan hazırlık komitelerinde görevlendirilen yönetici ve öğretmenler, millî ve mahalli bayramların hazırlık çalışmalarına katılan yönetici ve öğretmenler, söz konusu bayramların hazırlık çalışmalarına ve törenlerine sınıf veya okul bütünlüğünde katılan öğrencilerin öğrenim gördüğü eğitim kurumlarının yönetici ve öğretmenleri ile millî bayramlar nedeniyle tatil edilen günlerde  (*)(Değişik: 10/05/2008 tarihli ve 26872 sayılı R.G. Yayımlanan BKK ile) ders görevlerini yerine getiremeyen yönetici ve öğretmenler, bu sürelerde üzerlerinde bulunan aylık karşılığı ders, varsa ek ders, ders niteliğinde yönetim ve hazırlık ve planlama görevlerini yapmış sayılırlar.  

 

Özel Haber / Kerem BALYEMEZ


MEB tarafından illere gönderilen yazı: