Liselerrası erkekler Voleybol turnuvasının yarı finallerinde hakem hataları hem maçı gerdi hem de maçın sonucunu değiştirerek "pes"  dedirtti.

Yarı finalin ilk maçı Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Erzin Akenerji Şehit uğur ekiz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi arasında oynandı.

Karşılaşmayı Antakya Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 3-0 lık net bir skorla kazanırken hakem heyetinin kararlarından 2 takımda memnun olmadı ve maçın bir çok kere durmasına sebep olan itirazlar yaşandı.

Yarı final 2. karşılaşmasında Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi ile Erzin Yeşilkent Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi.

DOSTLUK VE SPORTMENLİK ÖRNEĞİ

Üniversiteden sınıf arkadaşı olan Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi Voleybol Takımın Hocası Burak Göztepe ile Erzin Yeşilkent Anadolu Lisesinin Voleybol Hocası Beyazid Danacı, maç öncesi birbirlerine başarılar diliyerek sportmenlik örneği sergilediler.

YEŞİLKENT İN 2 OYUNCUSU SAKATLANDI

Liselerrası Erkek Voleybol Turnuvasının yarı final karşılaşmasının ilk 2 setini kazanarak taraf Erzin Yeşilkent Anadolu Lisesi olurken, maçın 3. setinde Erzin Yeşilkent Anadolu Lisesi Voleybol takımının 2 oyuncusunun sakatlanması üzerine maç kısa süreliğine durdu.

3. seti kazanan Antakya temsilcisi Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi oldu ve durum 2-1 oldu.

Hakem Mehmet Emin Özçelik Maça Damgasını Vurdu

4. set kıyasıya mücadeleye sahne olurken karşılaşma 22-25 bitiş düdüğüyle birlikte Erzin Yeşilkent Anadolu Lisesi Voleybol uyuncuları teknik direktörleri Beyazıt Danacı yı omuzlarına alarak seviçlerini 8 otobüsle maçlarını seyretmeye gelen öğretmen ve öğrencileriyle paylaşırken birden bire maçın hakemi Mehmet Emin Özçelik, maçın bitmediğini ve sayının Antakya temsilcisi Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi nin olduğuna hükmetti. 

BİTEN MAÇA HAKEM KARARI DAMGA VURDU


Yapılan itirazlar sonunda Erzin Yeşilkent Anadolu Lisesi Voleybol takım kaptanı Arda ve teknik adam Beyazid Danacı kızmı kartlarla sahadan atıldı ve her kırmızı kartın 1 sayı olmasından dolayı tartışmalı Hakem Mehmet Emin Özçelik skoru 24-24 yaptı.

BASIN DELİL SUNDU

File ve masa hakemleri tartışmalar üzerine maçı takip eden Doğan Haber Ajansı ve İhlas Haber Ajansının da içlerinde yer aldığı basın mensuplarından tartışmalı bölümün video kaydını istediler.

Basın mensuparının kayıtları vermesi üzerine yapılan incelemede maçın Hakemi Mehmet Emin Özçelik in yanlış karar verdiği tespit edilerek hakeme görüşlerini bildirdiler. Ancak maçın hakemi verdiği tartışmalı karardan vazgeçmedi.


Hakem Polis Nezaretinde Seyircileri Dışarı Çıkarttı

Bununla da yetinmeyen karşılaşma hakemi Mehmet Emin Özçelik, salona Çevik Kuvvet davet edip  Erzinli taraftarların salon dışına çıkartılmasını talep etti.

Salon Amiri İbrahim Arıkan ın da sağduyulu uyarılıarı sonucu ev sahibi Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesinin az sayıdaki taraftarının da salon dışına çıkartılmasını talep etmesi üzerine hakem Mehmet Emin Özçelik polis nezaretinde salondaki tüm seyircilerin dışarı çıkartılmasına hükmetti.

Tie Break (Setlerin 2-2 olmasının ardından galibi belirleyen 15 sayı üzerinden oynanan set) setine uzayan Liselerarası Erkek Voleybol yarı final karşılaşmasında.

Hekem kararına itiraz eden Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi Voleybol Takımın Teknik adamı Burak Göztepe de sahadan atılan isimler arasında yer aldı.

Tie Break seti sonunda tartışmalı hakem hatalarıyla dolu, polis nezaretinde ve taraftarların ve teknik direktörlerin dışarı atıldığı, tansiyonun yükseltildiği yarı final maçını kazanan taraf antakya temsilcisi Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi Voleybol Takımı oldu.

Hakem hatalarıyla dolu maç sonrası, Erzin Yeşilkent Anadolu Lisesi Voleybol hocası Beyazid Danacı, 
Yüksel Kemal Behzetoğlu Anadolu Lisesi Voleybol Takımı oyuncularını tebrik etmeyi de ihmal etmedi.


OKUL SPORLARI İL TEMSİLCİSİ MEHMET YÜCEL:
"HAKEM HATALARI İTİRAZA KAPALIDIR"


Maç sonrası gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Yazı İşleri Müdürü Rıdvan Kaya, Hatay Okul Sporları İl Temsilcisi Mehmet Yücelle görüştü.

Kaya, "Maçın bu duruma gelmesinin üzücü olduğunu sonucun ne olursa olsun bu kadar çok hakem hatası ve bunun sonucunda adeta maçın katledilmesinin doğru olmadığı belirterek, maçın tarışmalı hakem hatalarını Hatay Okul Sporları İl Temsilcisi Mehmet Yücel e seyrettirdi.

Hatay Okul Sporları İl Temsilcisi Mehmet Yücel de hakem hatalarına itirazların sonucu değiştirmeyeceğini İTİRAZA KAPALI bir konu olduğunu ancak kural hatalarına itraz edilebileceğini belirterek, yönetmeliğinde bunun karşında bir çare olmadığını belirtti.

OKUL SPORLARINDA KARA BİR LEKE

Bugün oynanması gereken 3. lük maçı konulan tedbir üzerine aylardır hazırlık yapan sporcuların 3. lük maçı oynamasına engel oldu.

Hatay Okul Sporları Liselerarası Erkek Voleybol Turnuvası 3. lük maçı oynanmayan bir müsabaka olarak tarihe geçmiş oldu.