Geçen yıl spor kulübünün kaldırılmasıyla okullarda artık spor kulübü aidatı toplanmıyor. Okul sporlarına katılmak için parası olamayan okullar bu sene okul spor müsabakalarına katılmanın mümkün olmadığını belirtiyorlar.

Belirsizlik sürüyor!
Geçen yıl kaldırılan spor kulübü yönetmeliğinin ardından net bir yönetmeliğin çıkmaması ortadaki belirsizliği artıyor. Beden eğitimi öğretmenleri okul spor faaliyetleri ihtiyacının karşılanması için okul yönetimlerine dilekçe verdiklerini fakat bir sonuç alamadıklarını belirttiler. Beden eğitimi öğretmenleri sportif ihtiyaçların kim tarafından karşılanacağı konusunu merakla beklemektedir.

Okullarda malzeme yok, servis parası yok!
Spor kulübü aidatlarının kaldırılması nedeniyle okullarda malzeme sıkıntısı oluşmaya başladı. Beden eğitimi öğretmenlerinin özverili çalışması sonucunda toplanan bu paralarla okulların sportif faaliyet eksiklikleri gideriliyordu. Geçen yıl değişen yönetmelikle artık sportif faaliyetlerin ihtiyacını okullar kendi bütçelerinden karşılamaları gerekiyor. Ülkemizde bir çok okulda bu konuda sıkıntılar başladı.

Okul sporlarını bekleyen büyük tehlike!!!
Okul spor müsabakalarına spor kulübü aidatları ile katılan okullar artık okul yönetimine bağlı olarak katılabilecekler. Bu konuda okul yönetimi ile sıkıntılarını anlatan beden eğitimi öğretmenleri bu sene okul sporlarına katılmayacaklarını bildirdi. Sitemize gelen yüzlerce mailden de anlaşılacağı üzere bu sene okul sporlarına katılımın çok az olacağı belirtiliyor.

Beden eğitimi öğretmenleri spor ödeneği istiyor!
Beden eğitimi öğretmenleri nasıl ücretsiz kitap dağıtılıyorsa, tablet dağıtılıyorsa okullara da spor ödeneğini istiyor. Her sene yaşanan sıkıntıların artık son bulmasını isteyen öğretmenler yeni bir yönetmeliğin çıkıp bu işin bir an önce çözüme kavuşmasını istiyorlar.

Yine büyük bir eylem geliyor!!!
Beden eğitimi öğretmenleri eğer yeni bir yönetmelik çıkmazsa, yada bakanlıktan spor ödeneği çıkmazsa bu sene okul sporları müsabakalarına katılmayacaklarını sitemiz üzerinden ve sanal ortamdan duyurmaya başladı.


Özel Haber
Bedenegitimi.gen.tr